Yemenli Husiler, alıkoydukları 153 kişiyi serbest bıraktı

Husiler, Yemen’de 153 Kişiyi Serbest Bıraktı

İran destekli Husiler, Yemen’de alıkoydukları 153 kişiyi “tek taraflı insani bir girişim” çerçevesinde serbest bıraktıklarını açıkladı. Bu olay, bugün Gazze’de gerçekleşen esir takasıyla eş zamanlı gerçekleşti.

Abdulkadir el-Murtaza adlı Husilerin Esirler Komitesi Başkanı, başkent Sana’da düzenlediği basın toplantısında, serbest bırakılanların çoğunlukla hasta, yaralı, yaşlılar ve ailesinin tek erkek çocuğu olan kişilerden oluştuğunu belirtti.

Bu insani girişimin bir mesaj taşıdığını vurgulayan Murtaza, hükümetin bu adımı doğru şekilde değerlendirmesini umduklarını ifade etti.

Kızılhaç Gözetimi Altında

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Husilerin serbest bıraktığı 153 kişiyi doğruladı. Yapılan açıklamada, bu kişilerin Kızılhaç’ın Sana’da düzenli olarak ziyaret ettiği ve yardım sağladığı tutuklular arasında yer aldığı belirtildi.

Kızılhaç, serbest bırakılan kişilere yönelik sağlık ve insani yardımların devam edeceğini duyurdu.

Related Posts

Boğaz’da halı sahaya rekor fiyat

Tarabya Spor Kulübü tarafından kullanılan Sarıyer’in Tarabya mahallesinde bulunan arsa, 458 milyon 401 bin 400 liraya ihaleye çıkarıldı.

Market raflarının vazgeçilmez konserve markası iflas etti

ABD merkezli konserve gıda üreticisi Del Monte Foods, yaşadığı finansal zorlukların ardından iflas koruma başvurusunda bulundu. Bu gelişme, şirketin geçen yıl tartışmalı bir borç yapılandırmasına gitmesinin ardından geldi.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Kendini Mesih ilan eden tarikat lideri hapsi boyladı

Rusya’da bir mahkeme, kendini İsa Mesih’in reenkarnasyonu ilan eden Sibiryalı tarikat lideri Sergei Torop’u, ‘müritlerinin’ zihinsel ve fiziksel sağlığına zarar vermekten 12 yıl hapse mahkûm etti. Torop’un kurduğu Son Ahit Kilisesi, 1991’den 2020’ye …

Elazığ’ın Maden ilçesinde örtü yangını söndürüldü

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Sağrılı köyü Zafran mezrası kırsalında çıkan örtü yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir köy evi zarar gördü, can kaybı yaşanmadı.

İran’ın Ayetullah’ı, Trump’ın öldürülmesi için fetva verdi

İran’ın önde gelen dini lideri Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, yayımladığı fetvada Trump ve Netanyahu’yu “Allah’ın düşmanları” ilan etti. Şirazi, bu liderlerin ölümü için emir verdi. Ancak fetvanın içindeki gizli mesajlar Trump değil, İran’daki muhaliflere karşı oldu.