Windows Copilot “olamıyor”

Microsoft’un Yapay Zekâ Asistanı Copilot Popülerlikte Geride Kalıyor

Microsoft’un yapay zekâ destekli yardımcısı Copilot, rakiplerine göre popülerlik konusunda geride kalıyor. Geçtiğimiz yıl Copilot’ın haftalık kullanıcı sayısı 20 milyon olarak belirlenirken, rakibi OpenAI’ın ChatGPT’si 400 milyon haftalık kullanıcıya ulaştı. Bu rakamlar, Microsoft’un YZ asistanının geleceği hakkında endişelere yol açtı.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’ın modelleri üzerinde geliştirmiş olsa da, araç halen kullanıcılar tarafından yeterince tercih edilmiyor gibi görünüyor. Copilot’ın Windows 11, Microsoft 365 ve Edge tarayıcıya eklenmesi de kullanıcı sayısını artırmaya yetmedi.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’dan daha bağımsız hâle getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Inflection AI’dan Mustafa Suleyman ve ekibini transfer eden şirket, Copilot’ı yeniden tasarlayarak aracın belirli internet sitelerinde kullanıcı adına işlem yapabilme yeteneği gibi yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

Şimdilik Microsoft’un Copilot’ı, Windows kullanıcılarının dikkatini çekmekte başarılı olamıyor. Yeni özelliklerin devreye girmesiyle birlikte, Copilot’ın popülerliğinin artması bekleniyor.

Related Posts

Otomotiv devinin yeni logosunu kimse anlayamadı

Otomotiv dünyasında tanıdık bir isim, radikal bir kimlik değişimine hazırlanıyor. Lüks SUV denildiğinde akla gelen ilk markalardan Range Rover, sade ama tartışmalı bir logo tasarımıyla gündemde.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Yeni bir karadelik sınıfı keşfedildi

Bilim insanları, evrenin kayıp halkasını oluşturabilecek “hafif” kara delikleri ilk kez tespit etti.

Yapay şimşekle gübre üretildi: Bilim dünyasını sarsan buluş

Sydney Üniversitesi’nden Kimya ve Biyomoleküler Mühendislik Bölümü’nden Profesör PJ Cullen liderliğindeki ekip, havadaki azotu elektrikle uyararak doğrudan gaz formunda yeşil amonyak elde etti. Ekip, bu yöntemde plazma teknolojisi ve zar bazlı …

Bilim adamlarından büyük başarı: Deniz örümceğinin şifresi çözüldü

Deniz örümcekleri, örümcek ve akreplerle aynı aileden gelen, ancak onlardan oldukça farklı görünen deniz canlıları. Pycnogonum litorale türü üzerinde çalışan Viyana Üniversitesi ile Wisconsin-Madison Üniversitesi araştırmacıları, bu canlıların gen …