Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Arginin: Görünmez bir Savaşçı

Vücutta adeta sağlık devrimi başlatan arginin, kan damarlarını açarak kalbi rahatlatıyor ve bağışıklığı yükseltiyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Kayalar, vücutta doğal olarak bulunan argininin pek çok alanda iyileştirici etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

Kalp Sağlığı ve Arginin

Arginin, kan damarlarını genişleterek kan akışını artırır ve böylece kalp ve damar sağlığını destekler. Endotel adı verilen hücre tabakasını iyileştirerek damar sertliğini engelleyebilir.

Ciltte Canlılık ve Hızlı İyileşme

Arginin, kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha iyi beslenmesini sağlar ve ciltteki hasarların daha hızlı onarılmasını destekler. Cildin elastikiyetini artırarak kırışıklıkları azaltabilir.

Cinsel Fonksiyonları Destekliyor

Argininin kan damarlarını genişletme özelliği, cinsel sağlık sorunlarını iyileştirebilir. Ayrıca mesane fonksiyonlarını da destekleyerek idrar yolu problemlerine iyi gelebilir.

Hormonları Dengeleyip Şekeri Düzenliyor

Arginin büyüme hormonu salınımını artırarak metabolizmayı düzenler. İnsülin direncini azaltarak kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, stres hormone dengesini sağlayarak ruh haline olumlu etki yapabilir.

Kas İskelet Sistemini Onarıyor

Arginin, kas dokusunun onarımı ve iyileşmesine önemli katkı sağlar. Egzersiz sonrası kas iyileşmesini hızlandırabilir ve kas kütlesini artırabilir.

Dikkatli Kullanmak Şart

Doktor kontrolünde kullanılması gereken arginin takviyeleri, özellikle sporcular ve fiziksel aktivite yapanlar tarafından tercih edilmektedir. Hipertansiyon, kalp damar tıkanıklığı olanlar ve bazı hastalıklar için risk oluşturabilir.

Bu Besinler Hayati Önemde

Arginin, kırmızı et, tavuk gibi hayvansal gıdaların yanı sıra mercimek, nohut, fasulye gibi bitkisel kaynaklarda da bulunur. Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ve süt ürünleri de arginin içerir.

Related Posts

‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Üniversitesinin düzenlediği Pediatri Kongresi’nde konuşan Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Atatürk’ün çocukları gelecek olarak gördüğünü anımsattı ve “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Hormon ilaçlarına getirilen kısıtlama trans bireyleri nasıl etkiliyor?

Geçen yıl 20 Kasım’da, Sağlık Bakanlığına bağlı bu kurum, daha önce eczanelerden reçetesiz alınabilen belirli hormon ilaçlarının artık yalnızca reçete ile satılabileceğini duyurdu. Türkiye’de yaşayan trans bireyler ise bu kararın kendileri üzerinde büyük bir mağduriyet yarattığını söylüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir