‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk ve Çinli Firmaları Bir Araya Getiriyor

TÜGİAD Çin Merkezi, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticarette doğru şirketleri bir araya getirerek, referanslı ve teminatlı bir şekilde iş birliği yapmalarını hedefleyen bir merkezdir. TÜGİAD Çin Merkezi, tüm sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Çin pazarına girişini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Merkezin açılışı için Çin’e giden TÜGİAD heyeti, ağırlıklı olarak enerji sektöründen firmaları içeren bir heyetle bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında TÜGİAD heyeti, hem Çinli hem de G20 ülkelerinden iş insanlarıyla ikili görüşmeler yapma fırsatı buldu.

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Çin’e yaptıkları ziyaretlerde birden fazla şehirde hükümet yetkilileri ve belediye başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca Global 500 ve Çin Fortune 500 listelerinde yer alan 10’dan fazla firmanın yöneticileri ile görüşmeler yapıldığını ve firmaların Türk iş insanlarına yatırım ve iş birliği fırsatları sunduğunu söyledi.

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk iş insanlarına ve girişimcilere, Çin’den alım yapmak için doğru partnerleri bulmalarında, projelerine finansman sağlamak isteyenlere, ortaklık ve ticaret fırsatları arayanlara destek olmayı hedeflemektedir. Merkez, Türkiye’den Çin’e mal satmak isteyenler ve Çin’le ilişkilerini geliştirmek isteyen iş insanlarına yönelik bir referans noktası olacak.

Related Posts

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

Vatandaş faizden kaçtı, karta yüklendi: Kredi kartı harcamaları tarihinde bir ilk!

19 Mart’tan sonra yükselen ihtiyaç kredisi faizleri, vatandaşı kredi kartı ve kredili mevduat hesabına yöneltti. Bireysel kredi kartı bakiyesi ilk kez 2 trilyon lirayı aştı.

Şirketlerin net döviz açığında rekor: 150 milyar doları aştı!

Şubat ayında finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıklarında azalma yaşanırken, yükümlülüklerde ciddi bir artış oldu. Firmaların net döviz pozisyonu açığı önemli bir yükselme gösterdi. Bu gelişmelerin ardından, kısa vadeli döviz pozisyonu fazlası ise geçtiğimiz aya göre azaldı.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: ‘Kapsama problemi yaşamadık’

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan, köprülerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını belirtti.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: Aramaların yüzde 25’ini karşılayamadık

İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası GSM operatörlerinin kullanılamamasına dair Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom temsilcileriyle yapılan toplantı sonrası Bakan Uraloğlu açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, “2.5 kat olan kapasitede 7-10 kat artış olunca mevcut aramaların yüzde 75’ini karşıladık. Yüzde 25’ini karşılayamadık” ifadelerini kullandı.

Almanya’da iş dünyasının güveni tarife savaşlarına rağmen arttı

Almanya’da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerine ilişkin endişelere rağmen nisanda beklenmedik şekilde arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir