Nitelikli turisti uçuşa geçirecek

THY, Nitelikli Turistleri Türkiye’ye Çekmek İçin Yeni Planlar Yapıyor

Çiğdem Yılmaz / Osaka – Türk Hava Yolları (THY), küresel havacılık sektöründe yaşanan zorlu dönemde, turistlerin tatil planlarını beklemeye aldığı bir zamanda, nitelikli turistleri Türkiye’ye çekmek amacıyla yeni adımlar atıyor.

Osaka Expo 2025’te buluştuğumuz THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, yüksek harcama yapma potansiyeline sahip turistleri Türkiye’ye çekme hedeflerini açıkladı. Bolat, “Asya ve Amerika kıtasından toplam 11 ülkeyi hedef belirledik. Geçen yıl Türkiye’ye 3.3 milyon turist geldi ve bu sayıyı 15 milyona çıkararak 45 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kültür Turizmi ve Gastronomiye Önem Veriliyor

Bolat, Türkiye’yi tercih eden turistlerin özellikle kültür turizmi ve gastronomi için önemli bir katma değeri olduğunu vurgulayarak, bu turistlerin ortalama 3 bin dolar harcadığını belirtti. Tanıtımlara verilen önemi vurgulayan Bolat, “Türkiye’ye gelen turistlerin harcamaları yüksek. Bu nedenle kültürel tanıtımlara büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

THY’nin hedeflediği 11 ülkeden 8’inin Uzak Doğu’da olması, Japonya’da düzenlenen Expo 2025 Osaka’nın önemini artırdı. THY, Türkiye’yi tanıtmak için Osaka’da düzenlenen etkinliklere aktif bir şekilde katılım sağladı.

Ahmet Bolat, Osaka Expo 2025’te Türkiye pavilyonunun büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Burada tanıtım için harika bir ortam var” dedi.

‘Terörsüz Türkiye’ Süreci Turizme Olumlu Yansıyor

Bolat, Japon turistlerin güvenliğe verdiği önemi vurgulayarak, ‘terörsüz Türkiye’ sürecinin turizm için önemli olduğunu ifade etti. “Japonlar güvenliklerine büyük önem veriyor. Ülkemizde artan güvenlik önlemleriyle Japonya’dan, Çin’den ve Güney Kore’den daha fazla turist çekeceğimize inanıyoruz” dedi. Küresel ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle turistlerin planlarını ertelediğini belirten Bolat, “THY olarak 2025 planlarımızı koruyarak geleceğe odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kârlılığın Önemi

Bolat, son 20 yılda yüzde 13.2 büyüdüklerini, gelecek 10 yıl içinde ise yüzde 7.7 büyüme öngördüklerini belirtti. Yolcu başına düşen kar marjının endüstri ortalamalarının altında olduğunu vurgulayan Bolat, sektörde kârlılığın devam etmesi gerektiğini söyledi.

2033 Hedefi: 45 Milyar Dolar Gelir

Gala öncesi açıklamalarda bulunan Bolat, tanıtım faaliyetlerinin devam edeceğini ve 2033’e kadar 45 milyar dolarlık turist geliri hedefine ulaşmayı planladıklarını belirtti. Bolat, “Anadolu’nun zengin tarihi ve kültürel mirasını ön plana çıkararak yabancı turistlere Türkiye’yi tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

400 Bin Japon Turist Hedefi

Japonya’dan geçen yıl 400 bin yolcu taşıdıklarını belirten Bolat, bu yıl hedeflerinin daha yüksek olduğunu söyledi. THY’nin Japonya seferlerine olan bağlılığını vurgulayan Bolat, “2025 için 550 bin turist taşımayı hedefliyoruz. İlk üç ayda yüzde 19’luk bir artış sağladık ve 2033’e kadar 1 milyon yolcu taşıma hedefimiz var” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Küresel askeri harcamalar arttı

Küresel askeri harcamalar, jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2024’te bir önceki yıla göre reel olarak yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolarla rekor yeniledi.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

Vatandaş faizden kaçtı, karta yüklendi: Kredi kartı harcamaları tarihinde bir ilk!

19 Mart’tan sonra yükselen ihtiyaç kredisi faizleri, vatandaşı kredi kartı ve kredili mevduat hesabına yöneltti. Bireysel kredi kartı bakiyesi ilk kez 2 trilyon lirayı aştı.

Şirketlerin net döviz açığında rekor: 150 milyar doları aştı!

Şubat ayında finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıklarında azalma yaşanırken, yükümlülüklerde ciddi bir artış oldu. Firmaların net döviz pozisyonu açığı önemli bir yükselme gösterdi. Bu gelişmelerin ardından, kısa vadeli döviz pozisyonu fazlası ise geçtiğimiz aya göre azaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir