Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Uzmanlar Uyarıyor: Duşta İdrar Yapmak Büyük Hata!

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılar, duşta idrar yapmanın idrar kontrolünden böbrek sağlığına kadar olumsuz etkileri olabileceğini ortaya koydu. Dr. Irwin, duşta idrar yapmanın beynin akan su sesini idrar yapma ihtiyacıyla ilişkilendirdiğini belirtiyor. Su sesinin mesanenizi koşullandırabileceğini söyleyen Dr. Irwin, bu alışkanlığın uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak sorunlara yol açabileceğini vurguluyor.

Su Aktığında Beyinde Oluşan Koşullandırma Sık İdrara Çıkma Sorununa Neden Olabilir

Bostonlu pelvik taban terapisti Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, kadınların ayakta idrar yapmak için tasarlanmadığını ve bu şekilde idrar yapmanın mesanenin tam olarak boşalmamasına neden olabileceğini belirtiyor. Mesanede kalan idrar, idrar retansiyonuna yol açarak idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir ve böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir.

Mesanede Kalan İdrar Bakterilerin Çoğalması İçin Uygun Bir Ortam Oluşturabilir

Duşta idrar yapmanın bir diğer tehlikesi ise cilt enfeksiyonları. Dr. Irwin, idrarda bulunan bakterilerin vücudun alt kısmındaki açık yaralarla temas etmesi durumunda enfeksiyona yol açabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının bırakılması gerektiğini ve idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvalet kullanılması gerektiğini öneriyor.

Related Posts

Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Üniversitesinin düzenlediği Pediatri Kongresi’nde konuşan Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Atatürk’ün çocukları gelecek olarak gördüğünü anımsattı ve “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir