Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

Özgür Özel’den şehit ailesine ziyaret

Özgür Özel, bugün miting gerçekleştireceği Malatya’ya geldi. Özel, Malatya’da şehit Piyade Teğmen Furkan Sert’in ailesini ziyaret etti.

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü