ABD tüm dış yardımların durduğunu duyurdu

ABD, Dış Yardımları İnceleme Altına Aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen tüm dış yardımlar askıya alındı. Açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin, yardım programlarının verimliliği ve ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Yardımların incelenmesi ve düzenlenmesi, ahlaki bir zorunluluk olarak vurgulanan açıklamada, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği vurgulandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin imzaladığı kararname de bu işlemlerin bir parçası olarak yer aldı.

Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımları programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemelerin durdurulduğu ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirileceği 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

Related Posts

İBB’ye 3. dalga operasyon AKP’yi rahatsız etti: ‘Muhalefetle kavga edecek zaman değil’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Üçüncü dalga operasyon AKP kurmaylarını da rahatsız etti. Terör örgütü PKK’nın fesih sürecine operasyonların zarar verebileceğini kaydeden parti kaynakları, “Muhalefetle kavga edecek zaman değil” yorumunu yapıyor.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, merkeze çekildi

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, merkeze çekildi

Suriye, AB’nin yaptırımları kaldırma kararını “tarihî bir adım” olarak nitelendirdi

Suriye, AB’nin yaptırımları kaldırma kararını “tarihî bir adım” olarak nitelendirdi

BM: Gazze’de son 4 günde 97 binden fazla kişi yerinden edildi

BM Uluslararası Göç Örgütü, Gazze’de sadece son 4 günde 97 binden fazla kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Gazze’deki insani acı seviyesi katlanılamaz boyutta

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Gazze’deki insani acı seviyesi katlanılamaz boyutta

Dervişoğlu’ndan dikkat çeken çıkış: İhanetleri kaydediyorum!

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, partisinin 2024 seçimlerinden büyük bir travmayla çıktığını ancak bu sorunları atlatarak şahlanın için çalıştıklarını belirtti. Kendilerine siyasi ömür biçenler olduğunu söyleyen İYİ Parti lideri, “Hiçbir şeyi unutmadığımız bilinmeli; ihanetleri kaydettiğimi ifade edebilirim” ifadelerini kullandı.