ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm dış yardımların durdurulduğunu duyurdu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı, İnceleme Başladı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID tarafından finanse edilen mevcut dış yardımlar askıya alındı. Bu kararın, yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, yardımların gözden geçirilmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki bir zorunluluk” olduğu vurgulandı. Harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği özellikle altı çizildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin bir kararname imzaladı. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacağı ödemelerin kesileceği ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı belirtilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

Özgür Özel’den şehit ailesine ziyaret

Özgür Özel, bugün miting gerçekleştireceği Malatya’ya geldi. Özel, Malatya’da şehit Piyade Teğmen Furkan Sert’in ailesini ziyaret etti.

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü