Britanya, Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Konsolosluğundaki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Britanya, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırıları Sonrası Tel Aviv ve Kudüs Temsilciliklerindeki Çalışanların Ailelerini Ülkeden Çıkardı

Britanya, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarının ardından Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Konsolosluğunda çalışan personelin ailelerini tedbir amaçlı ülkeden çıkardığını açıkladı.

Britanya Dışişleri Bakanlığı Seyahat Uyarısını Güncelledi

Britanya Dışişleri Bakanlığı, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarına İran’ın füze ve dron saldırısıyla karşılık vermesi üzerine İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik seyahat uyarısında güncelleme yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Britanya’nın Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Konsolosluğunda çalışanların aileleri, önlem amacıyla geçici olarak ülkeden çıkarıldı. Büyükelçilik ve konsolosluk temel görevlerini yapmayı sürdürmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan İngiliz vatandaşlarına, İngiliz misyonlarına bilgi vererek ülkede bulunduklarını bildirme çağrısı yapıldı ve İsrail hava sahasının kapalı olduğu, Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’ndan uçuşların yapılamadığı hatırlatıldı.

Ancak karayoluyla ülkenin terk edilebileceği kaydedilen açıklamada, Ürdün ve Mısır sınırlarındaki kara sınır kapılarının açılış-kapanış saatleri paylaşıldı.

Açıklamada, “Ürdün ve Mısır’la kara sınır kapıları açık ancak herhangi bir uyarı yapılmadan kapanabilir ve saatleri değişebilir. Yola çıkmadan önce seyahat etmek istediğiniz komşu ülkelerin ikazlarını kontrol edin.” uyarısı yer aldı.

İngiliz Dışişleri, İsrail ve İşgal Altındaki Topraklara Seyahat Edilmemesi Uyarısında Bulunmuştu

İsrail’in İran’a hava saldırıları düzenlemesi ve İran’ın da buna karşılık vermesinin ardından İngiliz Dışişleri, İsrail ve işgal altındaki topraklara seyahat edilmemesi uyarısında bulunmuştu.

İngiliz The Telegraph gazetesi, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırı öncesi Tahran Büyükelçiliğinde çalışanların ailelerinin ülkeden çıkarıldığını bildirmişti. (AA)

Related Posts

Saadet Partili Kaya’dan işçi grevinin ertelenmesine tepki: İnsanların açlık sınırının altında çalışmasını neden milli güvenlik meselesi olarak görmüyorsunuz?

Saadet Partili Kaya’dan işçi grevinin ertelenmesine tepki: İnsanların açlık sınırının altında çalışmasını neden milli güvenlik meselesi olarak görmüyorsunuz?

Özlem Becerek Tarihe Geçti

Aydınlı sporcu Özlem Becerek, FISU 2025’te Türkiye’nin ilk disk atma altın madalyasını kazandı.

Galatasaray’a Manchester City’den müjdeli haber

Manchester City, altyapısından yetişen kaleci James Trafford’ı 31.2 milyon euro karşılığında geri aldı. Genç oyuncu, 1 numaralı formayı giyecek. Bu transferle ikinci kaleci pozisyonuna düşen Ederson’un, sarı-kırmızılılara geçişi daha da yaklaştı.

Rüşvetle vize başvurusu sınırı aştı

Alman konsolosluklarından vize randevularında araya mafya, bilgisayar korsanları girmişken skandal Berlin’e uzandı. Almanya’nın başkenti Berlin’de, Vatandaşlık Dairesi ve Göçmenlik Dairesi’ne savcılık tarafından baskın düzenlendi. CDU’lu Kai Wagner’in yönettiği Berlin Eyaleti, yolsuzlukla mücadele için yeni bir idari düzenleme getirme kararı aldı.

Bursa Orman Yangınında 3. Gün

Bursa’nın Orhaneli ve Harmancık ilçelerindeki yangına 6 uçak, 4 helikopterle müdahale sürüyor.

Nazmi Candoğan: Güzel Futbol İstiyoruz

Denizli İdmanyurdu Gürellerspor’un yeni transferi Nazmi Candoğan, güzel futbol izletmek istiyor.