Ukrayna Başsavcılığı açıkladı; ülkede savaş nedeniyle 631 çocuğun öldü, 1975’ten fazla çocuk yaralandı

Ukrayna Başsavcılığından Çocukların Hayatını Kaybettiği Sayısı Açıklandı

Ukrayna Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başından bu yana ülkede 631 çocuğun hayatını kaybettiği ve 1975’ten fazla çocuğun yaralandığı belirtildi.

Ukrayna Başsavcılığı Ofisi’nin resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, 4 Haziran’ın Savaşta Ölen Çocukları Anma Günü olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu’nun silahlı saldırıları sonucunda Ukrayna’da 631 çocuğun hayatını kaybettiği” vurgulandı ve savaşın etkisiyle 1975’ten fazla çocuğun yaralandığı ifade edildi.

Çocukların hayatını kaybettiği ve yaralandığı sayıların kesin olmadığı belirtilerek, “Çatışma bölgelerinde ve geçici olarak işgal edilen topraklarda belirleme çalışmaları devam ediyor” denildi.

Başsavcılığın açıklamasında, savaşın en çok etkilediği bölgelerin Donetsk, Harkiv, Herson, Dnipropetrovsk, Kiev, Zaporijya, Mıkolayiv ve Sumi olduğu vurgulandı.

Zelenski’den Çocukların Ölümüne İlişkin Açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, savaşta hayatını kaybeden çocukların fotoğraf ve videolarını paylaşarak, “Bu çocuklar Rusya tarafından savaşta öldürüldü” ifadesini kullandı.

Zelenski, bugünün ölen çocukları anma günü olduğunu belirterek, “Ölenlerin tam sayısını henüz bilmiyoruz çünkü geçici olarak işgal edilen topraklara erişimimiz yok. Ölenlerin toplu mezarlara gömülüp gömülmediğini tespit etmek önemli” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığını sürdürdüğünü vurgulayan Zelenski, “Dünya, bu korkunç acı ve saldırganlık için Rusya’yı affetmeyecek ve unutmayacak” yorumunda bulundu.

Zelenski, dünyayı Ukrayna’ya destek vermeye ve dayanışma içinde olmaya çağırdı. (AA)

Related Posts

Çeşme’den sonra İzmir’de de su kesintisi: Saatler belli oldu

İzmir’in Çeşme ilçesinde uygulanan su kesintisinin ardından İzmir’de de kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında kent genelinde de 6 Ağustos’tan itibaren saat 23.00 ile saat 05.00 arasında kısmi su kesintileri uygulanacağı belirtildi.

Bursa’da kamyonet ile ambulansın çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Yatalak bir hastayı Orhangazi Devlet Hastanesi’ne götüren Abdullah P. (60) idaresindeki 16 BV 121 plakalı hasta nakil ambulansı, Yalova-Bursa karayolu Göl Yolu Kavşağı’nda Sefa Ö. (27) idaresindeki 16 BEY 16 plakalı kamyonetle çarpıştı. Ambulans …

Trump başımıza iş açtı: Türkiye’den izin alması gerekiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev’in açıklamalarına yanıt olarak iki nükleer denizaltının stratejik bölgelere konuşlandırılması emrini verdiğini duyurdu.

ABD tarifeyle vurdu: Çin’den İsviçre’ye iş birliği çağrısı

ABD, millî bayramında İsviçre’yi yüzde 39’luk gümrük vergisiyle vururken Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, İsviçre ile Çin arasında iş birliğinin artırılması yönünde çağrıda bulundu.

Saadet Partili Kaya’dan işçi grevinin ertelenmesine tepki: İnsanların açlık sınırının altında çalışmasını neden milli güvenlik meselesi olarak görmüyorsunuz?

Saadet Partili Kaya’dan işçi grevinin ertelenmesine tepki: İnsanların açlık sınırının altında çalışmasını neden milli güvenlik meselesi olarak görmüyorsunuz?

Özlem Becerek Tarihe Geçti

Aydınlı sporcu Özlem Becerek, FISU 2025’te Türkiye’nin ilk disk atma altın madalyasını kazandı.