20 yıl boyunca yılanlar tarafından ısırıldı, vücudu “benzersiz” bir panzehir üretti

Amerikalı bir adamın kanı, kendisine 20 yıl boyunca yılan zehri enjekte edilmesi sonucu “benzersiz” bir panzehire dönüştü.

Tim Friede isimli adamın kanındaki antikorlar, çeşitli yılan türlerinden gelen ölümcül dozlara karşı koruma sağladı.

Bu durum, mevcut tedavilere göre çok daha etkili bir çözüm sunabilir çünkü Friede’nin evrensel bir panzehir bulma yolundaki çabaları, yılan sokmalarından kaynaklanan ölümleri ve sakatlıkları azaltabilir.

Friede, dünyanın en tehlikeli yılanlarından bazılarının zehirlerini içeren 200’den fazla ısırığa maruz kaldı. Bu yılanlar arasında mambas, kobra, taipan ve krait gibi türler yer alıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla yılanlarla temas halinde olan Friede, yaşadığı deneyimleri YouTube’da paylaştı. Ancak, iki kobra ısırığı sonrası hayatta kalmak için büyük mücadele verdi.

Friede’nin amacı, daha iyi tedaviler geliştirmek ve yılan sokmalarından kaynaklanan ölümleri azaltmaktı. Bu sebeple, yılan zehri antikorları üreten antivenom tedavisini daha etkin hale getirmeyi hedefliyor.

Related Posts

İşçinin yaslandığı aydınlatma direği devrildi

İstanbul Küçükçekmece’de sokaktaki internet altyapı çalışması sırasında, işçilerden birinin yaslandığı aydınlatma direği devrilip bir dairenin camından içeri girdi.

Netanyahu “İkili oynuyor” demişti: Katar’dan İsrail’e tepki

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ofisinin Katar hakkında sarf ettiği sözlere ilişkin açıklama yaptı.

Sırrı Süreyya Önder paylaşımı tepki çekmişti: İYİ Partili Mehmet Aslan’dan geri adım

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Sırrı Süreyya Önder’in hayatını kaybetmesinin ardından, “Allah taksiratını affetsin, tam Türkçülük gününde Allah aldı canını” ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşım, sosyal medyada tepki çekti.

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı.

Otoyolda korkutan kaza: Lastiği patlayan TIR bariyere çarptı

Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde bir TIR’ın lastiği patlaması sonucu bariyerlere çarptığı kazada bir kişi yaralandı.

Akaryakıt yüklü tanker alev aldı

Şanlıurfa’da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği akaryakıt yüklü tanker, devrildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir