Türkiye’nin Otobüs İhracatı Yükselişte

Türkiye Otobüs, Minibüs ve Midibüs İhracatında Yükseliş

Türkiye‘den ocak-mart döneminde 55 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı gerçekleştirildi ve toplamda 673 milyon 183 bin dolar gelir elde edildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı yılın ilk çeyreğinde %2,3 artarak 2024’e göre yükseldi.

Geçen yıl aynı dönemde 657 milyon 594 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl bu rakam 673 milyon 183 bin dolara çıktı ve sektör temsilcileri 55 ülkeye ihracat yapma başarısını gösterdi.

Otomotiv sektörünün toplam ihracatından %7,1 pay alan otobüs, minibüs ve midibüs üreticileri, en fazla ihracatı Fransa’ya yaptı.

Fransa’ya yapılan ihracat geçen yıla göre %30 artarak 135 milyon dolara ulaşırken, Almanya ve Birleşik Krallık’a olan ihracatlarda da artışlar gözlemlendi.

Sırbistan’a yapılan ihracatta ise dikkat çekici bir artış yaşandı. 2024’e göre %303,4 artışla Sırbistan’a 45 milyon 854 bin dolarlık ihracat yapıldı.

İtalya ve İspanya’ya ihracatta ise düşüş yaşanırken, Romanya’ya yapılan ihracat %113,8 artışla yükseldi ve ülke en çok ihracat yapılan 8’inci ülke oldu.

Ocak-mart aylarında Portekiz ve ABD’ye yapılan ihracatta ise düşüşler görülürken, Bulgaristan’a olan ihracat önemli ölçüde arttı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Otomotiv devinin yeni logosunu kimse anlayamadı

Otomotiv dünyasında tanıdık bir isim, radikal bir kimlik değişimine hazırlanıyor. Lüks SUV denildiğinde akla gelen ilk markalardan Range Rover, sade ama tartışmalı bir logo tasarımıyla gündemde.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Yeni bir karadelik sınıfı keşfedildi

Bilim insanları, evrenin kayıp halkasını oluşturabilecek “hafif” kara delikleri ilk kez tespit etti.

Yapay şimşekle gübre üretildi: Bilim dünyasını sarsan buluş

Sydney Üniversitesi’nden Kimya ve Biyomoleküler Mühendislik Bölümü’nden Profesör PJ Cullen liderliğindeki ekip, havadaki azotu elektrikle uyararak doğrudan gaz formunda yeşil amonyak elde etti. Ekip, bu yöntemde plazma teknolojisi ve zar bazlı …

Bilim adamlarından büyük başarı: Deniz örümceğinin şifresi çözüldü

Deniz örümcekleri, örümcek ve akreplerle aynı aileden gelen, ancak onlardan oldukça farklı görünen deniz canlıları. Pycnogonum litorale türü üzerinde çalışan Viyana Üniversitesi ile Wisconsin-Madison Üniversitesi araştırmacıları, bu canlıların gen …