Eski PlayStation yöneticisi, Nintendo ve Switch 2’yi yerden yere vurdu

Shuhei Yoshida, Nintendo’ya Yönelik Eleştirilerde Bulundu

PlayStation’ın eski yöneticilerinden Shuhei Yoshida, Nintendo’nun yenilikçi yaklaşımını terk ettiğini ve daha çok donanım geliştirmeye odaklandığını belirtti. Yoshida’ya göre, bu değişim Nintendo’nun karakteristik çizgisinden uzaklaşmasına yol açıyor.

Yoshida, Easy Allies’a verdiği röportajda, Switch 2’nin tanıtımını yaparak, cihazı beklenenin ötesine geçemeyen, sadece geliştirilmiş bir Switch olarak nitelendirdi. Ona göre, Nintendo her zaman donanım ve yazılımı birlikte düşünerek kullanıcıya eşsiz deneyimler sunmayı hedefliyordu. Ancak yeni nesil Switch, bu anlayıştan uzak görünüyor: “Bana göre Nintendo’nun kimliğini kaybetmeye başladığını gösteren bir işaret bu. Eskiden yeni donanımlar, yeni deneyimler getirirdi. Şimdi ise elimizde sadece daha güçlü bir Switch var.”

Nintendo, Rakiplerine mi Benzemeye Başladı?

Yoshida, Nintendo’nun stratejisinin artık Sony ve Microsoft gibi büyük şirketlerin donanım tanıtım stratejilerine benzemeye başladığını iddia etti. Ona göre, şirket yenilikçi oyun deneyimleri yerine donanımsal iyileştirmelere odaklanıyor: “Donanımı tanıtırken artık 4K çözünürlük, 120 fps gibi teknik veriler üzerinden ilerliyorlar. Bu, Sony ya da Microsoft’un yaptığı şey. Nintendo’nun farkı bu değildi.”

Yoshida ayrıca Nintendo’nun yeni konsolunda sunulacak üçüncü parti oyunlar hakkında da görüşlerini dile getirdi. Elden Ring: Tarnished Edition gibi yapımların Switch 2’ye gelmesi, konsolun oyun kütüphanesini genişletse de Yoshida’ya göre bu oyunlar zaten diğer konsollarda deneyimlenmiş durumda: “Daha önce hiç konsol sahibi olmayanlar için bu etkileyici olabilir. Ancak diğer konsollarda oyun oynayan biri için Switch 2, büyük bir yenilik vadetmiyor.”

Bu yorumlar, Nintendo’nun yeni stratejisinin oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağı konusunda önemli tartışmalar başlatırken, şirketin gelecek planları büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

ROG Xbox Ally ve ROG Xbox Ally X tanıtıldı

Xbox Game Showcase etkinliğinde yeni cihazlarını da duyurdu. 8 Haziran’da yapılan etkinlikte Xbox oyunlarının yanı sıra ROG Xbox Ally de gösterildi.

Bir kişi öldüğünde Apple hesabına ne oluyor?

Apple cihazlarını düzenli kullanıyorsanız, hesabınızda fotoğraflar, videolar ve önemli belgeler gibi pek çok değerli veri bulunur. Apple, bu verilerin korunması için iki önemli seçenek sunuyor: Kurtarma Kişisi ve Miras Kişisi.

Fransa Açık’ta Iga Swiatek yarı finale çıktı

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ta (Roland Garros) Polonyalı Iga Swiatek, Ukraynalı Elina Svitolina’yı 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Yıllardır bekleniyordu: WhatsApp artık o cihazlarda da çalışacak

İki milyardan fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp, yıllardır beklenen uygulamasını resmen duyurdu.

ABB FOMGET Bayrağı İstanbul Boğazı’nda Dalgalanıyor

Kadın Futbol Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Başkent temsilcisi ABB FOMGET’in şampiyonluk bayrağı, İstanbul Boğazı’nda Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerine asıldı.

Bilim insanları insan hareketinden elektrik üretti

ABD Alabama Huntsville Üniversitesi (UAH) araştırmacıları, ticari olarak satılan yapışkan bantları kullanarak yeni bir triboelektrik nanojeneratör (TENG) geliştirdi. Bu jeneratör, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek, insan hareketleri …