Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvurularına ilişkin duyuru yayımlandı

MEB Öğretmenler İçin Yer Değiştirme Başvuruları Başladı

Bakanlık internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerden, aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik ve diğer mazeretler nedeniyle il içinde yer değiştirmek isteyenlerin başvuruları alınmaya başladı. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında, başvurular sistem üzerinden iki aşamalı olarak alınacak.

Öğretmenlerin ilk aşamada 30 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında belgeleriyle birlikte mazeretlerini bildirmeleri gerekiyor. Ön başvuruları uygun bulunan öğretmenler ise ikinci aşamada, 10-14 Temmuz tarihleri arasında tercihte bulunabilecek.

Başvuruların tamamlanmasının ardından atama işlemleri 16 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Ataması yapılan öğretmenlerin ayrılma işlemleri 17 Temmuz’dan itibaren yapılacak.

Duyurunun detaylarına “personel.meb.gov.tr” adresinden ulaşılabilmektedir.

Related Posts

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı belirtileri

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Kayseri Ticaret Borsası’nın (KTB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile KTB Canlı Hayvan Pazarı’nın şap hastalığı önlemleri dolayısıyla kapalı olacağı duyuruldu. Aynı şekilde, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı sonrası artan hayvan hareketliliğine bağlı olarak şap hastalığında riskin yükselmesi nedeniyle hayvan pazarları ve borsaları ikinci bir emre kadar tedbiren kapatıldığını açıkladı. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı belirtileri ve merak edilenler…

Spotify Türkiye, Ferhat Göçer ve Oğuzhan Koç gibi isimlerle görüşecek: Gündem şeffaflık ve algoritma

Müzisyenler, platformdan şeffaflık ve algoritmalar hakkındaki soru işaretlerine yanıt talep ediyor

YKS kaç yanlış bir doğruyu götürüyor? 2025 YKS (TYT, AYT, YDT) 3 yanlış mı 4 yanlış mı 1 doğruyu götürür?

Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği YKS 2025 bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. “YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür?” soruş uda bu nedenle araştırılıyor. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, milyonlarca öğrenci adayı sınav stratejilerini belirlemek için puan hesaplama sistemini araştırıyor. TYT, AYT ve YDT oturumlarına hazırlanan adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS’de 3 yanlış mı 4 yanlış mı 1 doğruyu götürür? İşte YKS, TYT, AYT, YDT net hesaplama 2025!

SAĞLIK RAPORU ÖDEMESİ VE ÜCRETLERİ 2025: Sağlık raporu ücretli mi oldu? Sağlık raporu ücretleri ve ücret ödeme ekranı

Sağlık raporu düzenlemesine göre Aile hekimliği birimlerinde düzenlenen aşağıdaki özel amaçlı raporların sürecinin tamamlanması ve kullanılabilmesi için ödeme yapılması gerekecek. Aile hekimliği birimlerinde yapılan rapora esas muayene işlemleri ise ücretsiz olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Ek-2 Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi”ne göre, çeşitli sağlık raporları için yeni ücretler belirlendi. Peki, Sağlık raporu ücretli mi oldu? İşte, sağlık raporu ücretleri ve ücret ödeme ekranı

Gündemi takip eden bildi: PISA ve TIMSS düzeyinde tasarlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda bu yıl yalnızca akademik başarı değil, güncel olaylar ve toplumsal figürlere dair sorular da dikkat çekti. Milli futbolcu Arda Güler’in tevekkül açıklaması, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in hayatı ve Türkiye’nin yerli savunma sanayii ürünleri olan Hürkuş, Hürjet ve ANKA soruları sosyal medyada ve eğitim çevrelerinde gündem oldu. Öte yandan ALES seviyesindeki mantık sorularının da PISA ve TIMSS gibi uluslararası değerlendirmelere benzer şekilde tasarlanması dikkat çekti.