Düşürülen Azerbaycan uçağında yaşamını yitiren mürettebata “Milli Kahraman” adı verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Milli Kahramanlık Ödülü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve kabin görevlisine “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanı verdi. Aliyev’in imzaladığı karara göre, kaptan pilot İgor Kşnyakin, ikinci pilot Aleksandr Kalyaninov ve kabin görevlisi Höküme Aliyeva bu unvanı almaya hak kazandı.

Ayrıca, yaralı kurtulan kabin görevlileri Zülfükar Asadov ve Aydan Rahimli da “Reşadet” nişanıyla ödüllendirildi. Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, kahraman pilotlar ve mürettebatın olay sırasında gösterdikleri büyük cesareti vurgulayarak, hayatta kalan yolcuların kurtarılmasındaki fedakarlığa dikkat çekti.

Bakü-Grozni seferini yaparken düşen uçakta 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Kazanın ardından yapılan açıklamalarda uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sisteminden etkilendiği belirtilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev’e telefonla ulaşarak Rus hava sahasında yaşanan bu trajik olaydan dolayı özür dilemişti.

Aliyev, uçak kazasında hayatını kaybeden mürettebat için düzenlenen tören sonrasında Rusya’nın tazminat ödemesi gerektiğini belirterek, olayın detaylarını açıkladı.

Related Posts

Rasim Ozan Kütahyalı Osimhen’in Galatasaray’dan kaç para alacağını açıkladı

Galatasaray’ın transfer gündeminde olan Victor Osimhen’in kulüpten alacağı ücret, Rasim Ozan Kütahyalı tarafından açıklandı. Kütahyalı, Osimhen’in yıllık maaş, sponsor ve imaj hakları dahil toplamda 30 milyon euro kazanacağını belirtti.

FETÖ yalanıyla milyonlarca lira dolandırıcılık

Adana’da 70 yaşındaki adam dolandırıcıların hedefi oldu. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı adamı 4 milyon 250 bin lira dolandırdı.

Bir şehirde benzinli motosikletler yasaklanıyor!

Milyonlarca benzinli motosikletin şehir merkezini işgal etmesi üzerine hükümet harekete geçti. Alınan karar doğrultusunda benzinli motosikletler önümüzdeki yıl yasaklanacak. Uygulama ilk olarak ülkenin başkentinde hayata geçirilecek. Vietnam hükümetinin aldığı karar 72 milyon motosikleti etkileyecek.

21 yaşındaki genç bıçaklı saldırı kurbanı oldu

Sultangazi’de sokakta kovalanan V.K. (21) bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis, olaydan sonra kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Gazze’de bir grup gazeteci, çocuklarla dayanışma için açlık grevine başladı

Gazze’de bir grup gazeteci, çocuklarla dayanışma için açlık grevine başladı

İsrail ateşkes çağrılarına oralı bile olmadı

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun “Gazze’de sivilleri insanlık dışı şekilde öldürmesini kınayan” ortak bildirinin “gerçeklerden kopuk olduğu” öne sürüldü. Açıklamada, insani yardım bekleyen Filistinli sivillerin …