Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Sırbistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Fidan, Sırbistan ile İlişkileri Güçlendiriyor

Geçen yıl ekim ayında Sırbistan’a gerçekleştirdiği ziyaret ile Türkiye-Sırbistan ilişkilerini güçlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde bu ilişkileri daha da ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Fidan’ın Sırbistan ziyareti de Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Curiç’in Antalya’da katıldığı diplomasi forumunda taraflar, Balkanlar’daki istikrarın korunması ve Bosna-Hersek’teki son durumu ele almıştı. Türkiye-Sırbistan diplomatik ilişkilerindeki en önemli konular arasında bölgesel istikrar ve dayanışmanın güçlendirilmesi yer alıyor.

Ticari İlişkilerde Artış

İki ülke arasındaki ticaret hacmi son yıllarda önemli ölçüde artarak 3 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türk yatırımları ise 405 milyon dolara çıktı. Türk şirketleri Sırbistan’da yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Gelecek yıl gerçekleştirilmesi planlanan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, Dışişleri Bakanı Fidan’ın ziyareti sırasında ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi planlanıyor.

Bakanlık kaynakları, Türkiye’nin Balkanlar’daki politikalarının temel taşlarından biri olan Sırbistan ile ilişkilerin karşılıklı üst düzey ziyaretlerle daha da güçlendirileceğini belirtti. Kültürel ve insani iş birliği konuları da görüşmelerde ele alınacak.

Related Posts

Kayıp müzisyenlerin cesetleri ormanlıkta bulundu

Meksika’nın Tamaulipas eyaletinde “Grupo Fugitivo” müzik grubunun 5 üyesi kayboldu. 25 Mayıs’ta kaybolan müzisyenlerin cesetleri ormanlık alanda bulundu.

AP Türkiye Raportörü Amor, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiye’nin AB’deki geleceği Silivri’de başlıyor’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu tutuklu bulunduğu Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, “Türkiye’nin AB’deki geleceği Silivri cezaevinde başlıyor” dedi.

Son Dakika… Akdeniz’de 4.0 büyüklüğünde deprem!

Son Dakika Haberi… Akdeniz’de Girit Adası’nda 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Daltonlar Yunan ajanlarına ateş açtı

Selanik’in Tagarades bölgesinde, suç örgütü Daltonlar’ın üç üyesi, kendilerini takip eden Yunan Ulusal İstihbarat Servisi (EYP) ajanlarını Adana merkezli Baygaralar çetesinden sanarak ateş açtı.

Erdoğan: Ermenistan ile dikkatli bir normalleşme sürecini yaşıyoruz

Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan-Ermenistan arasındaki görüşmelere değinerek “Sağlanacak barış Azerbaycan-Ermenistan ve ülkemiz için de değerli olacaktır. Biz de Ermenistan ile dikkatli bir normalleşme sürecini yaşıyoruz” dedi.

Dördü de en korkulan ihtimal üzerinde durdu: 6 ay içinde başlayacak

Dünyanın en tanınmış dört ‘kahini’, 2025 yılı için korkutan bir öngörüde hemfikir…