Bu lise yemek yapıyor ve para kazanıyor!

Meslek Lisesi, Günde 4 Bin 500 Kişiye Yemek Hazırlayarak 38 Milyon Lira Ciro Elde Etti

Bir meslek lisesi, bünyesindeki yiyecek hizmetleri bölümünde günde 4 bin 500 kişiye yemek sağlayarak 38 milyon lira ciro elde etti. Okul, ilçede taşımalı eğitim verilen okullarla Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi’nin yemeklerini hazırlıyor.

Malzeme alımı, yemek üretimi, yemeklerin okullara ulaştırılması ve dağıtımı gibi tüm süreçleri kendi bünyesinde yürüten okulun mutfağında, öğretmenler ve usta öğreticiler ile 143 öğrenci görev alıyor.

2024 yılında 38 milyon liralık bir ciro elde edilen okulda, işler oldukça verimli geçiyor.

Hayvan Barınaklarına Destek

Okul Müdürü Mecit Bedük, yaptığı açıklamada öğrencilerin uygulamalı eğitim aldığını ve harçlıklarını çıkardıklarını belirtti.

Bedük, elde edilen cironun büyük bir kısmının masraflara gittiğini ve kalan kısmının hazineye aktarıldığını, maaş ödemeleri ve öğrencilere dağıtılan paylar ile ilgili detayları paylaştı.

Dağıtılan yemeklerde artık kalanları israf etmeyen okul, bunları toplayarak Vezirköprü Hayvan Barınağı’na bağışlıyor. Ayrıca okulun uygulama oteli, bölgeye konaklama hizmeti sunarak öğrencilere pratik imkanlar da sunuyor.

Related Posts

Bursa’da İslam İktisadı ve Finansı Merkezi Kuruldu

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde BUİMER, İslam iktisadı ve finans alanında araştırma yapacak.

Hatay’da Üreticiye Destek

Hatay’da 2 bin 97 üreticiye zirai ilaç, sera örtüsü ve tuzak dağıtıldı. Proje ile tarıma destek sağlanacak.

Merkez Bankası ‘ara hedef’ ve ‘enflasyon’ tahminlerinde yeni çerçevenin detaylarını açıkladı

Merkez Bankası ‘ara hedef’ ve ‘enflasyon’ tahminlerinde yeni çerçevenin detaylarını açıkladı

İnşaat üretim endeksi haziranda yıllık yüzde 24,9 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin inşaat üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks haziranda yıllık bazda yüzde 24,9 artış kaydetti. İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde endeksin, haziranda geçen yılın aynı ayına …

İstanbul’un göbeğinde… 1.5 milyar liraya satılacak

İstanbul’da Büyükdere Caddesi’ne cepheli, değerine paha biçilemeyen arsa satışa çıkarıldı. Arsa için muhammen bedel 1.5 milyar lira olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘TCMB verilerine göre brüt rezervler 174,4 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesinde’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 8 Ağustos haftasında brüt rezervlerin 174,4 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünü açıkladı.