Zihinsel engelli çocuğu istismar eden şahıs hakkında karar!

İstanbul Esenler’de Mayıs ayında meydana gelen olayda, bir tekstil mağazasında işe başlayan zihinsel engelli Y.G.A. (17) patronu Ali Kara tarafından istismar edildiğini belirterek şikayetçi olmuştu.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede Kara’nın ‘cinsel istismar’ ve ‘tehdit’ suçlarından 35 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Kara hakkında davanın 3. duruşmasında karar açıklandı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ali Kara, mağdurun annesi S.D ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Ali Kara “Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Üzerime atılan iftiraları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi istiyorum” dedi.

24 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme sanığın son sözünün ardından kararını açıkladı. Kararda Ali Kara’nın ‘tehdit’ suçundan cezalandırılması istense de bu suçun, nitelikli cinsel istismar suçunun unsuru olduğu değerlendirildiğinden sanık hakkında bir karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Sanık Kara’nın ‘hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce 24 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Takdiri indirim uygulayan mahkeme, cezanın 20 yıla düşürülmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Related Posts

Rusya ile Ürdün arasında vizesiz köprü: Çift taraflı muafiyet resmileşti

Ürdün ve Rusya Federasyonu arasında vatandaşlara yönelik uygulanan vize muafiyeti kararı, iki ülke ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu diplomatik ve ekonomik hamle, özellikle turizm hareketliliğini artırmayı, ticari …

AK Parti’li Sırakaya: Duruşumuzu devam ettirdikçe, partimize katılımların devam edeceği muhtemel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, “Biz bu duruşumuzu devam ettirdikçe, siyasetçilerimizin de, değişik siyasi partilerdeki figürlerin de partimize katılımının devam edeceği kuvvetle muhtemel diyoruz” dedi.

26 Yıl Geçse de Acı Taze

Marmara Depremi’nde 12 yakınını kaybeden Emin Güler, ağustos ayını istemiyor.

Genç dizi oyuncusunun üzerine ağaç düştü: Yaşam mücadelesi veriyor

İstanbul Kartal’da oyuncu İbrahim Yıldız, şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağacın altında kaldı. Ağır yaralanan Yıldız, yoğun bakıma alındı.

Fatih Erbakan’dan iktidara ‘Gazze’ eleştirisi: Bir kuru ekmekle bir damla suyu bile oraya ulaştırmaktan aciz haldesiniz!

Fatih Erbakan’dan iktidara ‘Gazze’ eleştirisi: Bir kuru ekmekle bir damla suyu bile oraya ulaştırmaktan aciz haldesiniz!

Danimarka Başbakanı’ndan Netanyahu çıkışı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, “Netanyahu bir problem haline geldi” dedi.