Yasal limitin üzerinde: Türkiye’den giden narlarda pestisit kokteyli yapılmış!

Türkiye’den Avrupa’ya Gönderilen Narlarda Yüksek Pestisit Tespiti

Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi’nin (RASFF) 2025.0075 no’lu bildirimine göre, Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen narlar üzerinde üç farklı pestisit tespit edildi.

Narlara Yüksek Pestisit İçeriği Tespit Edildi

Birden fazla pestisit kullanımına pestisit kokteyli denir ve yapılan analizde, yasal sınırın oldukça üzerinde pestisit içeriği olduğu belirlendi.

Asetamiprid için izin verilen limit 0.01 mg/kg – ppm iken yapılan analiz sonucunda bu değerin 0.101+/-0.051 mg/kg – ppm olarak tespit edildi.

Diğer önemli sonuçlar şunlardır:

  • Pirimetabil için izin verilen limit 0.01 mg/kg – ppm olmasına rağmen analiz sonucunda 0.023+/-0.012 mg/kg – ppm pestisit tespit edildi.
  • Piriproksifen için izin verilen limit 0.01 mg/kg – ppm iken yapılan analizde 0.077+/-0.039 mg/kg – ppm miktarda pestisit bulundu.

Elde edilen bu sonuçlar doğrultusunda, narlar tehlikeli sınıfında değerlendirilerek göndericiye geri iade edildi.

Related Posts

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’da; görüşmelerin gündeminde ne var?

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’da; görüşmelerin gündeminde ne var?

Mahkemeden Arda Turan kararı

Kamuoyunda “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen davada sanıklardan Seçil Erzan, eski Milli futbolcu ve teknik direktör Arda Turan hakkında açtığı hakaret davasını geri çekti. Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Erzan’ın şikayetini geri çekmesinin ardından davanın düşürülmesine karar verdi.

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırabiliriz

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırabiliriz

İmamoğlu: Ortada ne suç var ne de örgüt, ne turp var ne de heybe!

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Ekrem İmamoğlu’nun mesajını paylaştı. İmamoğlu, “Ortada ne suç var ne de örgüt, ne turp var ne de heybe!” diyen İmamoğlu, “Allah’ın izniyle; bu tek adamcı, ucube sistemi el birliğiyle değiştireceğiz. Ülkemize hürriyet ve adalet gelecek” ifadelerini kullandı.

Rümeysa Öztürk: “Son 45 günde doktoramın kritik zamanında özgürlüğüm ve eğitimimden mahrum kaldım”

ABD’de Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle 6 haftadan fazla süredir gözaltında tutulan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, 45 gün boyunca özgürlüğünden ve eğitiminden mahrum bırakıldığını söyledi.

19 yaşındaki Nagihan’ı canice katlettiler: İstismar edip beton dökmüşler

Kahreden haber Kütahya’dan geldi. Kütahya’da 1 yıldır kayıp olan 19 yaşındaki Nagihan Uyğur’un, dayısı Yaşar T. tarafından cinsel istismara uğrayıp, ardından öldürülüp evin girişindeki kuyuya atıldığı ortaya çıktı. Üzeri betonla kapatılan kuyuda yapılan kazı çalışmasında genç kızın cesedi bulundu.