Yargıtay’dan “arkadaşımın yuvasını yıkan kadın” ifadesine ilişkin karar!

Yargıtay: ‘Arkadaşımın Yuvasını Yıkan Kadın’ Sözleri Hakaret

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, “arkadaşımın yuvasını yıkan kadın” ifadesinin hakaret suçu teşkil ettiğine karar verdi. Sanığın, bu sözleri kendisine yapılan haksız fiile karşı söylediği gerekçesiyle “ceza verilmemesi” kararı uygun bulundu.

Yargıtay’ın kararına göre, İzmir’de yaşayan bir kişi, simit almaya gittiği sırada başka bir kişinin sırasına geçti, ona iterek sıra dışına çıkmasına neden oldu. Bu duruma tepki olarak, sırasını kaybeden kişi “Arkadaşımın yuvasını yıkan kadın” ifadesini kullandı.

Şikayet üzerine, söz konusu ifadeyi kullanan kişi hakkında “hakaret” suçundan dava açıldı. Ancak yerel mahkeme, hakaretin haksız fiile karşı tepki olarak gerçekleştiğini kabul ederek, sanık hakkında “ceza verilmesine yer olmadığı” kararı verdi.

Şikayetçi, bu karara itiraz ederek dosyayı temyize götürdü. Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını hukuka uygun buldu ve oy birliğiyle onayladı.

Yerel mahkemenin, hakaretin haksız fiil sonucuyla gerçekleştiğini kabul ettiği vurgulanan Yargıtay kararında, “Hakaretin haksız fiile tepki olarak işlendiğinin anlaşılması nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığı” belirtildi.


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Çin ve Avustralya Liderleri İşbirliğini Güçlendirdi

Li Qiang ve Anthony Albanese, ekonomik işbirliğini derinleştirmek için Beijing’de bir araya geldi.

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

Özgür Özel’den şehit ailesine ziyaret

Özgür Özel, bugün miting gerçekleştireceği Malatya’ya geldi. Özel, Malatya’da şehit Piyade Teğmen Furkan Sert’in ailesini ziyaret etti.

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız