Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’nun görev süresi uzatıldı

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonunun Görev Süresi Uzatıldı

ANKARA (İGFA) – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yapay zeka alanında yapılan çalışmalara devam etme kararı aldı. Yapay zekanın gelişimine yönelik adımların belirlenmesi, hukuki altyapının oluşturulması ve olası risklerin önlenmesine ilişkin tedbirlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun görev süresi bir ay daha uzatıldı.

9 Nisan 2025 tarihli TBMM Genel Kurulu’nda alınan karar, 14 Nisan 2025 tarihinden itibaren Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Komisyonun, Türkiye’deki yapay zeka teknolojilerinin gelişimine destek olmayı ve potansiyel risklere karşı koruyucu önlemler almaya devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Sema Silkin Ün’den Maden Yasasına Sert Tepki

Gelecek Partisi’nden Sema Silkin Ün, maden yasası teklifini doğayı tehdit eden bir sistem olarak eleştirdi.

Yandaş gazeteden AKP kulisi: Sürecin devamı için ‘Eve dönüş yasası’ mı gündemde?

Terör örgütü PKK’nin silahlı faaliyetlerine “sembolik” olarak 11 Temmuz’da son vermesinin ardından gözler TBMM’de kurulacak komisyona çevrildi. Örgüt üyelerine ne olacağı konuşulurken, hukuki durumlar için bir ‘eve dönüş yasası’ çıkarılabileceği öngörüldüğü öğrenildi. Peki AKP kaynakları, af anlamına gelecek bir düzenleme için ne diyor?

Bu hafta sıcaklık rekor kıracak

Türkiye Afrika sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Bazı bölgelerde hava sıcaklığı 45 dereceye kadar ulaşırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yeni uyarılar geldi. Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde sıcaklık 6-12 derece arasında artış gerçekleşecek.

FETÖ yalanıyla milyonluk vurgun: 5 kişi tutuklandı

Manisa’da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp 70 yaşındaki M.G.’yi 1 milyon 200 bin lira dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Avcılar’da Bıçaklı Kavga: 2 Yaralı, 2 Polis Gözünden Yaralandı

Sosyal medya tartışması sonrası Avcılar’da çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı, 2 polis gözünden.

Çakar Lamba Ceza Rekoru: 276 Bin TL

Çorum Alaca’da yetkisiz çakar lamba kullanan sürücü ve araç sahibine 276 bin TL ceza kesildi.