Yandaş gazeteden AKP kulisi: Sürecin devamı için ‘Eve dönüş yasası’ mı gündemde?

Irak’ın Süleymaniye kırsalında terör örgütü PKK tarafından silahların bırakılmasının duyurulmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulması planlanan komisyon için hazırlıklar devam ediyor. Bilhassa dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

‘EVE DÖNÜŞ YASASI’ ÜZERİNE SİNYAL

Türkiye gazetesine yakın kaynaklardan Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, silahlarını bırakan terör örgütü üyeleri için hukuki bir düzenleme olan ‘eve dönüş’ yasasının çıkarılması düşünülmektedir.

YÖNETİCİLER İÇİN ÖZEL DÜZENLEME

Kayaoğlu’nun haberine göre, suç işleyen ve işlemeyen terör örgütü üyeleri için ayrı ayrı düzenlemeler yapılacak. Ayrıca Meclis’teki komisyon, kendini fesheden örgütlerin hukuki süreçlerini belirlemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. DEM Parti heyeti, cezaevlerinde bulunan PKK’lılarla ilgili de bir düzenlemenin yapılmasını önerdi. Ancak AK Parti kaynakları, şu anda af gibi bir düzenlemeden söz edilmediğini belirtiyor.

GEÇMİŞTE NELER YAŞANDI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ekim 2024’te yapmış olduğu çağrıyla, terör örgütü liderinin eylemsizlik ilan etmesi süreci hızlandırdı.

Bahçeli’nin çağrısını destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MHP’nin ve Cumhur İttifakı ortağımızın kararlılığı ile daha büyük bir potansiyele sahip olduk.” şeklinde konuştu.

İLK İRTİBAT İMRALI’DAN

DEM Parti, Adalet Bakanlığı izniyle İmralı Adası’na giderek ilk temaslarda bulundu. Ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bu süreçte AKP başta olmak üzere diğer partilerle de görüşmeler yapıldı.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, terör örgütü PKK’ya hitaben yaptığı çağrıda, “PKK, tarihin getirdiği zor şartlar altında doğmuştur ve feshedilmelidir.” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ TEMASTAN SONRA

İmralı ile ikinci temas 22 Ocak’ta gerçekleşti. Ardından DEM Parti heyeti, Irak’ın kuzeyindeki yetkililerle görüşmelerde bulundu. Üçüncü temasın ardından İstanbul’a dikkatler çevrildi. İmralı’dan, terör örgütü PKK’nın kendisini feshetme çağrısı geldi.

DEM Parti’nin, Meclis’teki diğer partilerle yaptığı görüşmeler sürecin önemli ayaklarından biri olmuştur. Ramazan Bayramı’nda AKP, MHP ve DEM Parti arasında ilk defa bayramlaşma gerçekleşti.

DEM Parti, terör örgütü PKK’nın 5-7 Mayıs tarihlerinde kongre düzenleyerek, İmralı’daki çağrı doğrultusunda kararlar aldığını açıkladı. Sonrasında terör örgütü PKK’nın fesih kararı aldığı ve silahlarını bırakacağı ilan edildi.

Terör örgütü PKK, 41 yıllık silahlı faaliyetlere 11 Temmuz’da düzenledikleri törenle son vermiştir.

Related Posts

Atık yağ tankına düşen anne ve oğlu öldü

Çorum’da bir iş yerinde atık yağ tankına düşen Hacer Kepçe (39) ile oğlu Recep Kürşat Kepçe (12) hayatını kaybetti.

Kulüpler Birliği’nden Ali Koç sonrası ilk toplantı: Futbolu değiştirecek üç hamle

Kulüpler Birliği, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un görevi devretmesinin ardından ilk kez İstanbul’da toplanacak. Gündemde; yayın geliri paylaşımı, gayrimenkul projeleri ve sponsorlukların havuza aktarılması var.

Galatasaraylı futbolculardan Süper Kupa tahmini

Galatasaraylı futbolcular idman sonrasında akşam oynanacak UEFA Süper Kupa karşılaşması ile ilgili tahminde bulundu. Sorulan dokuz futbolcudan sekizi PSG’yi favori gösterirken Osimhen cevap verme konusunda çekimser kaldı.

Emlakta yeni dönem: Ofisler için tüm Türkiye’de zorunlu olacak

Emlak sektöründe kurumsallaşmayı ve güveni artırmak amacıyla yetkili ofislere ‘e’ tabelası asılmaya başlandı. Bu uygulamayla vatandaşlar, barkodu okutarak işletmenin yetki belgesini doğrulayabilecek. İlk olarak Ankara’da devreye giren sistemin kısa sürede tüm Türkiye’de zorunlu hale gelecek.

Dışişleri Bakanı Fidan’dan SDG’ye “Enayi değiliz” çıkışı: Tolere etmekte zorlandığımız gelişmeler var, Suriye’deki kurnazlıkları görüyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan’dan SDG’ye “Enayi değiliz” çıkışı: Tolere etmekte zorlandığımız gelişmeler var, Suriye’deki kurnazlıkları görüyoruz

Şile Yolu’nda feci kaza: Yelda öğretmen yaşamını yitirdi

İstanbul Çekmeköy’de bir otomobil şarampole devrildi. Kazada Yelda Karaduman isimli öğretmen yaşamını yitirdi.