Ümit Özdağ’dan ‘orman yangınları’ tepkisi: Artık bir milli güvenlik meselesi haline geldi

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, orman yangınlarına dair önemli bir mesaj paylaştı.

Özdağ, yangınların artık farklı bir tehdit şekli olduğunu belirterek, “Bu konuda düşünmemiz için birçok sebep var. Muhtemelen devletin bu konuda bilgileri vardır. Artık orman yangınları milli güvenlik sorunu haline geldi. İktidar her yaz bu konuda hazırlıksız yakalanıyor. Yeterli personel, uçak ve istihbarat mevcut değil. Bu yıl maalesef kayıplar yaşandı. Gelecek yaz için çok detaylı bir hazırlık yapmalıyız” dedi.

“Yeterli Personel, Uçak ve İstihbarat Yok”

Özdağ, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınları hakkında sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Günaydın Türkiye, farklı şehirlerimizde büyük orman yangınları aynı anda meydana geliyor. Bu yangınların yeni bir tehdit şekli olduğunu düşünmek için birçok sebep var. Muhtemelen devletin bu konuda bilgileri vardır. Artık orman yangınları milli güvenlik sorunu haline geldi. İktidar her yaz bu konuda hazırlıksız yakalanıyor. Yeterli personel, uçak ve istihbarat mevcut değil. Bu yıl maalesef kayıplar yaşandı. Gelecek yaz için çok detaylı bir hazırlık yapmalıyız.”

Related Posts

Drift çılgınlığı dere yatağında bitti!

Hatay’ın Samandağ ilçesinde drift yapan, kendisini uyaranları da bıçakla tehdit eden otomobil sürücüsü, polisin de ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçtı. Polisin takibi sırasında kontrolden çıkarak dere yatağına düşen otomobilin sürücüsü yakalandı.

Tahran’da 110 Kamu Kurumunun Elektriği Kesildi

Tahran’da enerji tüketimini aşan 110 kamu kurumunun elektriği kesildi, kısıtlamalar uygulandı.

Heyecanlı bekleyiş sona erdi: LGS sonuçları açıklandı

2025 LGS tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nihayet bugün erişime açıldı. Öğrenciler, yerleştirme durumlarını e-Devlet ve meb.gov.tr üzerinden sorgulamaya başladı. Yerleşemeyenler için nakil başvuruları bugün başladı.

20 yılda 3 milyon hektar kayıp… Tarım arazileri ranta kurban

Tarım arazilerinin imara açılması, don ve kuraklık gibi afetler, yetersiz destekler ve artan borçlar nedeniyle çiftçi üretimden uzaklaşıyor. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, “Tarım beklemez” diyerek acil politika değişikliği çağrısı yaptı.

Eskişehir’de Silahlı Kavga: 2 Ölü

Tepebaşı’nda çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. 3 şüpheli yakalandı.

Minibüsüyle geri manevra yaparken, 2 otomobile çarpıp kaçtı

Bursa’da şoförünün geri manevra yaptığı kamyonet, park halindeki 2 otomobile çarptı. Minibüsün şoförü kaçarken, o anlar bir apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı.