TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan Başkanlığında Toplandı

Bugün TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan yönetiminde bir araya geldi. Toplantının açılışında DEM Parti milletvekilleri, Siirt Belediyesine yapılan atamaya tepki göstererek masalara vurunca, Adan birleşime ara verdi.

Celal Adan, aranın ardından gündem dışı konuşma yapmak isteyen 3 milletvekilinin sözlerine izin verdi. MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “sosyal medya bağımlılığı ve özenti” konulu konuşmasında, son birkaç ay içinde sadece Çukurova Bölgesi’nde binin üzerinde çocuğun sosyal medya ünlülerine özenerek lüks bir yaşam peşinde evlerini terk ettiğini dile getirdi.

Uysal, bu durumun Türkiye genelinde ne kadar olduğunu kestiremediklerini belirterek, “Sosyal medya bağımlılığı, ülkemizin geleceği ve aile yapısını tehdit ediyor. Günlük olarak yaklaşık 3 saat sosyal medyada vakit geçiriliyor. Çocuklarımızla aynı süreyi geçirebiliyor muyuz? Sosyal medya bağımlılığı, bedensel rahatsızlıkları artırıyor. Ulusal bir sorun olan sosyal medya bağımlılığına karşı Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonu oluşturalım” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise Mersin’in tüm kültürlere kucak açtığını ve 400 binden fazla depremzede ev sahipliği yaptığını ifade etti. Her seçim döneminde AK Parti’nin Mersin’e vaatlerde bulunduğunu söyleyen Dinçer, Akdeniz Sahil Yolu’nun 27 yıldır tamamlanamadığını belirtti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi. Aynı zamanda 24 Ocak 2001’de Diyarbakır’da saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı da rahmetle andı. İnci, Okkan’ın adalet, merhamet ve samimiyetin simgesi olduğunu vurgulayarak onun devletin şefkatini hissettiren bir figür olduğunu belirtti.

Related Posts

ORC’nin son anketinde çarpıcı sonuç: CHP ile AKP arasındaki fark dikkat çekti!

ORC Araştırma, 13-16 Ağustos 2025 tarihleri arasında 2 bin 160 genç seçmenle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlar, gençlerin siyasi tercihlerini ortaya koydu. İşte çarpıcı sonuçlar…

Fenerbahçe, Kocaelispor ile 41. randevuda: Sarı-lacivertliler üstün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 3. haftasında Kocaelispor ile kozlarını paylaşacak.

Galatasaray’dan transfer açıklaması: “Oyuncularımızla yetkisiz görüşmeler tespit edildi”

Galatasaray’dan yapılan açıklamada kurallara aykırı olarak futbolcularla yetkisiz görüşmeler yapıldığının tespit edildiği ifade edildi.

Yeni Şafak’ın haberine Saray’dan yalanlama: CHP’yi de hedef aldılar

İletişim Başkanlığı, Yeni Şafak gazetesinin bugün ortaya attığı ‘Cumhur Reyonu’ haberiyle ilgili iddiaları yalanladı. Yeni Şafak’ın ismi ve görseli kullanılmadığı açıklamada CHP’li Erhan Adem için “toplumda kutuplaşma üretmeyi hedefleyen” denildi.

Kayseri’de otobüs kazası: 1 ölü, 13 yaralı

Kayseri’de bir yolcu otobüsünün kaza yapması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Silivri’de deprem: Kentte hissedildi

Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 3,2, Kandilli 3,6 olarak duyurdu.