TBB ile SGK arasında borç uzlaşısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) heyetleri, belediyelerin SGK borçlarına yönelik sorunun çözülmesine ilişkin ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda TBB tarafından sunulan raporun detaylıca incelendiği ve 2-3 madde üzerinde olumlu sonuca varıldığı öğrenildi. Bakanlık ve TBB üçüncü toplantıyı haftaya gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl aralık ayında kabine toplantısının ardından SGK borcu olan belediyeleri kastederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a verdiği “Sayın Bakan kendilerini çok daha kararlı şekilde silkelemende fayda var” talimatının ardından belediyelere yönelik haciz işlemi başlatılmıştı.

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin 15 Ocak Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Bakanlıkta görüşmüş, “TBB Genel Sekreterimiz ve bir kısım belediyelerden de takviye yapacağımız uzman dostlarımızın katılacağı bir heyetle, masayı kuracağız” demişti. Işıkhan ile İmamoğlu’nun görüşmesinin ardından TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız başkanlığındaki heyet ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, teknik görüşmeleri gerçekleştirmek üzere 22 Ocak’ta ilk toplantılarını yapmıştı. Dün ise aynı heyetler ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. 

Edinilen bilgiye göre; TBB heyetinde Genel Sekreter Suat Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden İSPER Yönetim Kurulu Başkanı Banu Saraçlar, CHP’li belediyelerde görev yapan bürokratlar ile İBB hukuk bürosundan bir avukat yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki heyette ise Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, SGK kurum başkanı ve bürokratlar toplantıya katıldı. Balgat’taki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasında bir saati aşan görüşmenin olumlu geçtiği, TBB tarafından sunulan raporun detaylıca incelendiği ve 2-3 madde üzerinde olumlu sonuca varıldığı öğrenildi.

Bakanlık ve TBB’nin üçüncü toplantıyı ise haftaya gerçekleştirmesi bekleniyor. (ANKA) 

 


 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – İmamoğlu, “Akın Gürlek” ve “bilirkişi” soruşturmalarından ifade veriyor

TIKLAYIN – Hasan Cemal | Bugünün dünyası, bugünün Türkiyesi beni korkutuyor

TIKLAYIN – Bakan Şimşek açıkladı: 2025’te dezenflasyonda dört temel husus

İMO Ankara Şube’den çarpıcı Kartalkaya raporu: Otelde tek yangın merdiveni var, o da yönetmeliğe aykırı!

TIKLAYIN -Alvaro Morata Galatasaray için geliyor; işte anlaşma detayları!

 

Related Posts

Tasarruf döneminde 25 milyonluk makam odası!

Ekonomik krizin derinleştiği, milyonlarca yurttaşın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir dönemde, Gaziantep Valiliği’nin “yeni hizmet binası için düzenlenen makam odası ahşap kaplama ve çevre düzenlemesi” ihalesine tam 25 milyon TL harcandı. Üstelik ihale, kamuoyunda şeffaflığı tartışmalı hale getiren 21/b pazarlık usulüyle yapıldı. CHP’li Uğur Kalkan, “Altın kaplama mı yapıyorlar?” sözleriyle tepki gösterdi.

Cuma namazına gitmeyen erkeklere hapis cezası verilecek

Malezya’da cuma namazına gitmeyenlere iki yıla kadar hapis cezası ile karlı karşıya kalacağını açıkladı.

Güncellenen ChatGPT’ye samimiyet dokunuşu: İltifat edecek ve daha arkadaşça davranacak

Güncellenen ChatGPT’ye samimiyet dokunuşu: İltifat edecek ve daha arkadaşça davranacak

Ali Şen Hastaneden Taburcu Oluyor

Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen, enfeksiyon nedeniyle tedavi altına alındı, durumu iyi.

Çukurca gazisi takma gözünü eline alıp komisyon üyelerine seslendi: Burada alacağınız kararlarla ilgili hem millete hem devlete hesap vereceğiz

Çukurca gazisi takma gözünü eline alıp komisyon üyelerine seslendi: Burada alacağınız kararlarla ilgili hem millete hem devlete hesap vereceğiz

Ormanların gizli dili! Ağaçlar birbirine ne söylüyor?

Ağaçların hışırtısı, dalların rüzgarda salınımı ya da yaprakların hafif fısıltısı, romantik bir doğa betimlemesinden çok daha fazlasını ifade etti. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, ağaçların birbiriyle iletişim kurduğunu ve hatta kaynak …