Savcılığın Halk TV’ye suçlamaları: Yayınlanan kayıt “iştirak halinde suç” oldu, savunmalar “suçtan kurtulmaya yönelik” bulundu

Bilirkişi Soruşturması: Barış Pehlivan, Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş Tutuklama Talebiyle Karşı Karşıya!

Halk TV yayınında “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve “kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması” suçlarından gözaltına alınan Barış Pehlivan, Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş hakkında tutuklama talebiyle hazırlanan savcılığın sevk yazısına ulaşıldı.

Sevk yazısına göre, Barış Pehlivan’ın bilirkişiyle yaptığı görüşmenin kayda alındığını bilmesine rağmen, kaydın kendisi tarafından paylaşılmadığını beyan ettiği öne sürüldü. Yazıda, Pehlivan’ın eyleminin diğer şüphelilerle birlikte gerçekleştirildiği ve savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu belirtildi.

Kürşad Oğuz’un ifadesine değinilen yazıda, Oğuz’un kaydı yayınlamaması gerektiğini belirttiği aktarıldı. Suat Toktaş’ın ifadesinde ise, kaydı yayınlama kararını Pehlivan’ın gazeteci oldukları gerekçesiyle aldığı belirtildi.

Sevk yazısında, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek suça konu ses kaydını yayınladıkları vurgulandı. Bu nedenle, şüpheliler Barış Pehlivan, Suat Toktaş ve Kürşad Oğuz’un tutuklanmaları talep edildi.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kartalkaya’da facianın yaşandığı otelin çalışanı: Yangın saat 03.00’ten önce çıktı; otel müdürü, “Kimseyi uyandırmayın yangın alarmlarını kapatın” dedi

TIKLAYIN – Halk TV’ye bilirkişi soruşturması: Seda Selek ve Serhan Asker adli kontrolle serbest; Kürşad Oğuz’un savcılıktaki ifade işlemi tamamlandı

TIKLAYIN – Bakan Tunç’tan Ekrem İmamoğlu’na: Yakışıksız, seviyesiz, hadsiz; reyting için yargıya sürekli dil uzatan bir kişilik

TIKLAYIN – Esad’ın devrildiği 9 Aralık’tan bu yana kaç Suriyeli ülkesine döndü; Bakan Yerlikaya açıkladı

TIKLAYIN – Jennifer Aniston ve Barack Obama aşk mı yaşıyor?

TIKLAYIN – The Guardian analizi: Erdoğan, Trump ile yeni bir dostluk kurabilir mi?

TIKLAYIN – Fatih Portakal, Barış Pehlivan’a yönelik sözlerine gelen tepkilere yanıt verdi

Related Posts

İntörn doktor kalp krizi geçirdi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde görevli intörn doktor Cem Tadal (24), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Konteyner kentte çıkan yangın panik yarattı

Adıyaman’da konteyner kentte çıktı. Yangın korku ve paniğe neden oldu.

Alman Vatandaşı İslam’a Geçti

Mudanya’da yaşayan İna Dorrothee, Müslüman olmak için Müftülüğe başvurarak ihtida töreni düzenledi.

Bursalılar yangın nöbetine başladı

Bursa’nın 3 ilçesinde çıkan orman yangınlarının ardından Mudanya’da önleyici tedbirleri artırmak amacıyla kırsal mahallelerde “Yangın Nöbeti” uygulaması başlatıldı.

Fenerbahçe’den bomba kaleci hamlesi

Fenerbahçe’nin Manchester City’den kaleci Stefan Ortega’yı transfer etmek için görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Manchester City’nin yeni sezon için Ederson’u takımda tutmayı planladığı ve kaleyi James Trafford transferi ile güçlendirmeye hazırlandığı, bu nedenle Stefan Ortega’nın, bu yaz Manchester City’den ayrılması bekleniyor. Ortega’nın güncel piyasa değeri 8 milyon euro olarak gösteriliyor.

Çanakkale’de yangın: Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, tarım arazisinde yangın çıktı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.