Rutte: Çin, Tayvan’a saldıracak olursa önce küçük ortağı Putin’i arar

NATO Genel Sekreteri: Çin’in Tayvan’a Saldırması Çatışmalara Yol Açabilir

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD merkezli New York Times gazetesine verdiği röportajda, Çin’in Tayvan’a saldırması durumunda ortaya çıkabilecek çatışmalara dikkat çekti. Rutte, “Eğer Çin, Tayvan’a saldırırsa, Rusya’dan NATO’ya karşı ikinci bir cephe açmasını isteyebilir. Farkındalık giderek artmakta, bu konuda saf olmamalıyız. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Tayvan’a saldırmayı düşünürse öncelikle Moskova’daki küçük ortağı Vladimir Putin’i arayarak, ‘Hey, bunu yapıyorum ve NATO’yu Avrupa’daki bölgelerine saldırarak meşgul etmeni istiyorum’ diyecektir. Muhtemelen olaylar bu şekilde gelişecektir. Onları caydırmak için iki şey yapabiliriz. Birincisi, NATO’nun kolektif olarak güçlü olması durumunda Rusya böyle bir adım atmaktan çekinebilir. İkincisi ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın da desteklediği şekilde, Hint-Pasifik bölgesiyle iş birliği yapmak” şeklinde konuştu.

Rutte, daha önce yaptığı açıklamalarda, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonları sırasında savunma harcamalarını artırdığını ve 5 yıl içinde ülkenin askeri kapasitesini NATO için tehdit haline getirebileceğini vurgulamış, müttefikleri duruma acil bir şekilde müdahale etmeye çağırmıştı.

Related Posts

Sema Silkin Ün’den Maden Yasasına Sert Tepki

Gelecek Partisi’nden Sema Silkin Ün, maden yasası teklifini doğayı tehdit eden bir sistem olarak eleştirdi.

Yandaş gazeteden AKP kulisi: Sürecin devamı için ‘Eve dönüş yasası’ mı gündemde?

Terör örgütü PKK’nin silahlı faaliyetlerine “sembolik” olarak 11 Temmuz’da son vermesinin ardından gözler TBMM’de kurulacak komisyona çevrildi. Örgüt üyelerine ne olacağı konuşulurken, hukuki durumlar için bir ‘eve dönüş yasası’ çıkarılabileceği öngörüldüğü öğrenildi. Peki AKP kaynakları, af anlamına gelecek bir düzenleme için ne diyor?

Bu hafta sıcaklık rekor kıracak

Türkiye Afrika sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Bazı bölgelerde hava sıcaklığı 45 dereceye kadar ulaşırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yeni uyarılar geldi. Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde sıcaklık 6-12 derece arasında artış gerçekleşecek.

FETÖ yalanıyla milyonluk vurgun: 5 kişi tutuklandı

Manisa’da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp 70 yaşındaki M.G.’yi 1 milyon 200 bin lira dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Avcılar’da Bıçaklı Kavga: 2 Yaralı, 2 Polis Gözünden Yaralandı

Sosyal medya tartışması sonrası Avcılar’da çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı, 2 polis gözünden.

Çakar Lamba Ceza Rekoru: 276 Bin TL

Çorum Alaca’da yetkisiz çakar lamba kullanan sürücü ve araç sahibine 276 bin TL ceza kesildi.