Rusya: ABD, TürkAkım’ı devre dışı bırakmaya çalışıyor

Rusya: TürkAkım Altyapısına ABD’nin Saldırı Girişimi

Rusya, TürkAkım doğal gaz boru hattı altyapısına Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini iddia ettiği saldırı girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu öne sürdü. DW Türkçe’nin haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı yıllık değerlendirme toplantısında ABD’nin TürkAkım hattını etkisiz hale getirmeye çalıştığını savundu. Lavrov, ABD’nin rekabeti kaldıramadığını belirterek, ABD’yi Avrupa Birliği’nin enerji güvenliğine zarar vermekle suçladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Tarafından Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait dokuz insansız hava aracının TürkAkım altyapısına saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, hedefin Avrupa ülkelerine gaz sevkiyatını durdurmak olduğu belirtildi. Saldırı girişiminin enerji terörizmi olarak tanımlandığı bildirilirken, TürkAkım doğal gaz boru hattının normal şekilde çalışmaya devam ettiği ifade edildi.

Lavrov-Fidan Görüşmesi ve TürkAkım Hattı

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Dışişleri Bakanı Lavrov’un, Gazprom CEO’su Alexey Miller ile Türk muhataplarıyla TürkAkım altyapısına yapılan saldırı girişimi hakkında görüştüğünü açıkladı. TürkAkım doğal gaz boru hattı, Karadeniz’in altından 930 kilometre boyunca Türkiye’ye uzanır ve yıllık 31,5 milyar metreküp kapasiteye sahiptir. Mavi Akım gibi diğer boru hatlarıyla birlikte Rusya’nın Avrupa’ya gaz tedarik ettiği bu güzergahları, Kiev’in bu sene sona erdirdiği geçiş anlaşmasının ardından önem kazanmıştır. Bu hat uzun yıllar Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında ana güzergah olarak kullanılmıştır.

(ALINTI)

Related Posts

İntörn doktor kalp krizi geçirdi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde görevli intörn doktor Cem Tadal (24), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Konteyner kentte çıkan yangın panik yarattı

Adıyaman’da konteyner kentte çıktı. Yangın korku ve paniğe neden oldu.

Alman Vatandaşı İslam’a Geçti

Mudanya’da yaşayan İna Dorrothee, Müslüman olmak için Müftülüğe başvurarak ihtida töreni düzenledi.

Bursalılar yangın nöbetine başladı

Bursa’nın 3 ilçesinde çıkan orman yangınlarının ardından Mudanya’da önleyici tedbirleri artırmak amacıyla kırsal mahallelerde “Yangın Nöbeti” uygulaması başlatıldı.

Fenerbahçe’den bomba kaleci hamlesi

Fenerbahçe’nin Manchester City’den kaleci Stefan Ortega’yı transfer etmek için görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Manchester City’nin yeni sezon için Ederson’u takımda tutmayı planladığı ve kaleyi James Trafford transferi ile güçlendirmeye hazırlandığı, bu nedenle Stefan Ortega’nın, bu yaz Manchester City’den ayrılması bekleniyor. Ortega’nın güncel piyasa değeri 8 milyon euro olarak gösteriliyor.

Çanakkale’de yangın: Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, tarım arazisinde yangın çıktı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.