Müebbetle yargılandığı davada 11 yıl 8 ay ceza aldı

Erzurum’da Kız Arkadaşlarına Laf Atan Ramazan Kanbur’u Öldüren Yalçın Çakıloğlu, 11 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Erzurum’da yaşanan olayda, kız arkadaşlarına laf attığı iddia edilen Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan bıçaklayarak öldüren Yalçın Çakıloğlu, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada haksız tahrik indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Haziran 2023 tarihinde Yakutiye ilçesinde meydana geldi. Yalçın Çakıloğlu, Faruk K. ve kız arkadaşlarıyla yolda yürürken yanlarından geçen Ramazan Kanbur’a laf attığı iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma sonucunda Yalçın Çakıloğlu, elindeki bıçakla Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan yaralayarak hayatını kaybetmesine neden oldu.

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Yalçın Çakıloğlu, karar duruşmasında hakkında verilen cezayı duydu.

“Küfürler etti, kaçtım yine peşimden geldi”

Yalçın Çakıloğlu, duruşmada, “Küfürler etti. Kaçtım. Yine peşimden geldi. Çıkan kavgada altta kalınca kendimi savunmak için hamle yaptım. Yaralandığını fark etmedim. Üzerimde benden büyük ve kilolu, uyuşturucu kullanan biri vardı. Kendimi savunmasam ben ölecektim. Adalete güveniyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Yalçın Çakıloğlu’nu ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ve haksız tahrik ve takdir indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.

“Ceza değil ödül verildi”

Olayın mağduru Ramazan Kanbur’un ağabeyi Muhammet Kanbur, mahkemenin verdiği cezanın yetersiz olduğunu belirterek, “Geçen yıl kardeşim Ramazan Kanbur’u vahşice öldürdüler. Mahkeme, çocuğun birine sadece 11 yıl ceza verdi. Bu adaletsizlik. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Ceza değil ödül verildi. Bu karar bizi yıktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Özgür Özel’den Soma’da Erdoğan’a çok sert tepki: ‘Herkes kimin ne tarafta olduğunu görsün!’

Soma’da Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu’na katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Can Gürkan’ları, hepsinin beraatını kalıcılaştıran, hak aramanın kesin bir şekilde önünü kesen işi yapan arkadaş, şu anda Meclis’te bekliyor. Komisyondan geçti, Genel Kurul aşamasında. Tayyip Erdoğan bunu Hakimler Savcılar Kurulu’na getiriyor şu anda. Onlar da sahip çıkıyor arkadaş. Herkes safını, tarafını görsün. Herkes kimin ne tarafta olduğunu görsün” dedi.

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’da; görüşmelerin gündeminde ne var?

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’da; görüşmelerin gündeminde ne var?

Mahkemeden Arda Turan kararı

Kamuoyunda “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen davada sanıklardan Seçil Erzan, eski Milli futbolcu ve teknik direktör Arda Turan hakkında açtığı hakaret davasını geri çekti. Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Erzan’ın şikayetini geri çekmesinin ardından davanın düşürülmesine karar verdi.

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırabiliriz

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırabiliriz

İmamoğlu: Ortada ne suç var ne de örgüt, ne turp var ne de heybe!

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Ekrem İmamoğlu’nun mesajını paylaştı. İmamoğlu, “Ortada ne suç var ne de örgüt, ne turp var ne de heybe!” diyen İmamoğlu, “Allah’ın izniyle; bu tek adamcı, ucube sistemi el birliğiyle değiştireceğiz. Ülkemize hürriyet ve adalet gelecek” ifadelerini kullandı.

Rümeysa Öztürk: “Son 45 günde doktoramın kritik zamanında özgürlüğüm ve eğitimimden mahrum kaldım”

ABD’de Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle 6 haftadan fazla süredir gözaltında tutulan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, 45 gün boyunca özgürlüğünden ve eğitiminden mahrum bırakıldığını söyledi.