Kılıçdaroğlu’nun kurultay planı! Yeniden mi aday oluyor? Küçükkaya kesin bilgiyi açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun önce diplomasının elinden alınmasının ardından 19 Mart sabahı 2 belediye başkanı ile gözaltına alınması ve ardından tutuklanması ile CHP’ye yönelik iktidar ablukası başladı. İBB’ye kayyum atanma söylemlerinin yanında CHP’ye de son kurultayda şaibeli oy kullandığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

Hükümete yakın gazeteciler bu iddiaların ardından CHP’ye kayyum atanma ihtimalini dillendirdi. Bu iddiaların yayılması ile Özgür Özel partisini 6 Nisam tarihinde olağanüstü Kurultaya götüreceğini açıkladı. CHP’nin olağanüstü kurultayı bu hafta sonu yapılacak.

KILIÇDAROĞLU İDDİASI

Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun da aday olacağı iddiaları konuşulmaya devam ederken İsmail Küçükkaya aldığı kesin bilgiyi canlı yayında açıkladı. Küçükkaya, Kılıçdaroğlu’nun adaylık için nabız yokladığını ifade etti:

Bu arada bana da soruyorsunuz. Şimdi özel bilgileri aktarayım. Biraz evvel Şükrü Bey de haberleri bir an evvel söyler misin diyor. Çok çalıştım, sağlıklı bilgiler vermek istiyorum. Evet, kesin bilgidir. CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonunda yapılacak CHP kurultayında aday olmak için nabız yokluyor.

Kendi ismi üstünde veya kendisinin işaret edeceği birisi üstünde. Mutabakata varılırsa kendisi aday olmak istiyor. Olmazsa kendisinin işaret edeceği birini çıkarmak istiyor. Benim edindiğim izlenim bu. Bugün çok sayıda gazetede var. Mesela Milliyet’in yayın yönetmeni Özer Şendir, Kılıçdaroğlu kesin aday olacak, iyi de olacak diye kendi görüşünü de ifade etmiş.

Hatta çok farklı gelişmeler de var. Mesela Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu iki kere ziyaret etti. Edindiğim bilgi doğru ise yarın veya cuma günü bir kere daha İmamoğlu’nu ziyarete gitmek istiyor Kılıçdaroğlu. İmamoğlu ile konuşuyorlar. Çok enteresan gelişmeler bizleri bekliyor diyelim.

Related Posts

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

CHP’li Cemal Enginyurt: Zalimin karşısında susmayacağız

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

TKP’den Erdoğan’ın “AKP, MHP, DEM birlikte yürüyeceğiz” sözlerine açıklama: En yetkili ağızdan ilan edildi, Cumhur İttifakı genişletildi

Özgür Özel’den şehit ailesine ziyaret

Özgür Özel, bugün miting gerçekleştireceği Malatya’ya geldi. Özel, Malatya’da şehit Piyade Teğmen Furkan Sert’in ailesini ziyaret etti.

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız

CHP’li Alp’ten AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin açıklama: Hiç lâfı dolandırmadan söylüyorum, uymak zorundayız

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü