İsrail’in saldırı tehdidi Beyrut’ta göç dalgası başlattı

İsrail ordusunun hava saldırısı tehdidinde bulunduğu Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta göç dalgası başladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee’nin, Beyrut’un güneyindeki Hades Mahallesi’ni hedef alacakları tehdidinde bulunmasının ardından bölge sakinleri evlerini terk ediyor.

İsrail’in bombalamakla tehdit ettiği Hades Mahallesi’ndeki binanın yakınlarında bulunan okullar da tahliye edildi.

TAHLİYE EDİN DENİLDİ

Öte yandan Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde de İsrail’e ait insansız hava araçlarının (İHA) uçtuğu görüldü.

En son ateşkes anlaşmasının devreye girdiği 27 Kasım’da bombalanan Beyrut’un güneyindeki ani göç dalgası, trafikte de kaosa yol açtı.

İsrail Ordu Sözcüsü Adraee, Beyrut’un güneyindeki Hades Mahallesi’ni hedef alacakları tehdidinde bulunarak bölge sakinlerinin bulundukları yerleri “tahliye etmelerini” istemişti.

LÜBNAN İLE İSRAİL ARASINDAKİ ATEŞKES VE İHLALLER

Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşması kapsamında oluşturulan Ateşkesi Denetleme Komitesi’nde, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ile Lübnan ve İsrail’in yanı sıra Fransa ile ABD yer alıyor.

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024’te yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail sıklıkla anlaşmayı ihlal ediyor.

Lübnan makamlarının verilerine göre, İsrail ordusunun ateşkesin sağlanmasının ardından düzenlediği saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Lübnan’a yönelik kara saldırıları sırasında sınır hattındaki beldelere giren İsrail ordusu, ateşkes anlaşmasındaki geri çekilme maddesine rağmen Hamamis Tepesi, Aziyye Tepesi, Uveyda Tepesi, Balat Dağı ve Lebbune Tepesi olmak üzere 5 noktada varlığını sürdürüyor.

Related Posts

Bölgemizde barış güneşi doğacak

Yeni Şafak Gazetesi’nin 19 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Filoya yeni nesil 2 sondaj gemisi Türkiye satın aldığı 7’nci nesil, ultra derin deniz sondaj kabiliyetine sahip 2 gemiyle filosunu genişletti. Derin …

Kadın ve Gençlere Tarım Yatırımı

TKDK, yatırımlarında kadınlara öncelik vererek kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor.

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımına İki Yeni İmza

Hande Baladın ve Helin Kayıkçı, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Taraflar, başarı hedeflediklerini vurguladı.

Amedspor’un Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Amedspor Başkanı Burç Baysal, altyapı çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve kampın Bolu’da devam ettiğini belirtti.

Firari Hükümlü Çarşamba’da Yakalandı

12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan K.K. Çarşamba’da jandarma tarafından yakalandı.

Çin, Dijital Kalkınmada Öne Çıkıyor

Mehmet Bozkurt, Çin’in dijital kalkınmada kayda değer ilerlemeler kaydettiğini belirtti.