Halk adliye önünde de gazetecilerine sahip çıkıyor

Halk TV’den Gazetecilere Yönelik Gözaltılar Toplumsal Tepkilere Neden Oluyor

Dün akşam, Halk TV’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanıt veren bilirkişi S.B’ye söz hakkı tanıması üzerine Gazeteci Barış Pehlivan gözaltına alındı. Ardından Halk TV binası önünde Gazeteciler Serhan Asker ve Seda Selek de gözaltına alındı. Asker ve Selek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Programlar Müdürü Kürşad Oğuz da ifade vermek üzere mahkemeye çağrıldı. Toktaş ve Oğuz da Pehlivan ile birlikte tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yaşanan gelişmeler neticesinde toplumda önemli tepkilerin yükseldiği gözlemleniyor. Dün akşamdan beri gazetecilere destek veren vatandaşlar, “Bu halk sana boyun eğmez” sloganlarıyla Çağlayan adliyesi önünde bir araya geldi. Gözaltına alınan gazeteciler için desteklerini gösterdiler.

Eylem sırasında bir yurttaş, “Arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla buradayız. Kürşad, Suat, Barış arkadaşlarımız tutuklama talebiyle sevk edildiler. Türkiye’de siyasi muhalefetin baskı altına alınması ve karanlığın artması endişe vericidir. Sesimizi yükseltmek ve operasyonlara karşı çıkmak için buradayız” dedi.


Related Posts

Galatasaray’dan transfer açıklaması: “Oyuncularımızla yetkisiz görüşmeler tespit edildi”

Galatasaray’dan yapılan açıklamada kurallara aykırı olarak futbolcularla yetkisiz görüşmeler yapıldığının tespit edildiği ifade edildi.

Yeni Şafak’ın haberine Saray’dan yalanlama: CHP’yi de hedef aldılar

İletişim Başkanlığı, Yeni Şafak gazetesinin bugün ortaya attığı ‘Cumhur Reyonu’ haberiyle ilgili iddiaları yalanladı. Yeni Şafak’ın ismi ve görseli kullanılmadığı açıklamada CHP’li Erhan Adem için “toplumda kutuplaşma üretmeyi hedefleyen” denildi.

Kayseri’de otobüs kazası: 1 ölü, 13 yaralı

Kayseri’de bir yolcu otobüsünün kaza yapması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Silivri’de deprem: Kentte hissedildi

Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 3,2, Kandilli 3,6 olarak duyurdu.

Köpekler insanları “okuyabiliyor”

Köpeklerin, sahiplerinin duygularını anlamada olağanüstü bir yeteneğe sahip olduğu bir kez daha bilimsel verilerle ortaya kondu.

Rusya’dan İngiltere’ye yaptırım kararı

Rusya, İngiltere’ye yönelik yaptırım listesini genişleterek bazı İngiliz kuruluşların temsilcilerinin ülkeye girişine yasak getirildiğini açıkladı.