Ensar Vakfı skandalını 400 gün boyunca protesto eden psikoloğa tehdit!

Şanlıurfa’da Psikolog Emine Gizem Çetiner Tehdit Aldı

Şanlıurfa’da, 14 yaşındaki bir çocuğun istismar iddialarını kamuoyuna taşıyan psikolog Emine Gizem Çetiner, bu açıklamalarının ardından tehditler aldığını söyledi. Çetiner, Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarını unutturmamak için başlattığı 400 günlük eylemi, bu nedenle geçici olarak durdurduğunu duyurdu. İddialarına göre, Şanlıurfa’da yaşanan çocuk istismarına dair olayı ifşa ettiğinde, mağdur çocuğu istismar ettiği öne sürülen muhtarın yakınları tarafından ciddi tehditler aldı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Çetiner, tehditlerle başa çıkabilmek ve konuyu daha geniş bir kitleye taşıyabilmek adına yakında yeniden eyleme başlayacağını belirtti. Ayrıca, tehditlerin devam etmesi üzerine polise başvurarak koruma talebinde bulunduğunu ve bu tehditleri yetkililere bildirdiğini aktardı. “Kendi hayatımızın bir anlamda başrolü olmamıza bile izin verilmiyor,” diyerek, yaşadığı baskıları ve zorlukları ifade etti. Tehdit içeren aramaların ve yakınları tarafından yapılan uyarıların ardından, sürekli polis karakoluna gidip gelmek zorunda kaldığını ifade etti.

Çetiner, toplumsal destek çağrısında bulunarak, özellikle kadınların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemini vurguladı ve başına bir şey gelmeden önce yanında olunmasının değerini dile getirdi. “Başıma bir şey geldiğinde yanımda olunması çok önemli bir şey değil, gelmeden önce yanımda olunmasının daha kıymetli olduğuna inanıyorum,” şeklinde konuştu.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Related Posts

Tutuklama kararı yüzünden Putin Brezilya’daki BRICS zirvesine gitmiyor

Kremlin Sarayı, Rusya lideri Vladimir Putin’in gelecek ay Brezilya’da düzenlenecek BRICS zirvesine hakkındaki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yakalama kararı nedeniyle katılmayacağını açıkladı.

İngiltere’den çok konuşulacak nükleer hamle: 1990’lardan sonra ilk kez yapacak

İngiltere hükümeti, nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesi olan en az 12 adet F-35 savaş uçağı alacağını duyurdu. İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın, bugün Lahey’deki NATO Liderler Zirvesi’nde ABD üretimi nükleer silahlarla donatılabilecek yeni …

Hilal Sultan Kırgöz cinayeti davası yeniden görülecek

Manisa’da üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz’ü (21) sırtından vurarak öldüren direksiyon eğitmeni Önder Lafçı’ya (46) verilen müebbet ve 11 yıl hapis cezası, usul eksikliği nedeniyle istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Dava, 1 Temmuz’da yeniden görülecek.

Seyhan Belediyesi Başkanvekili: Bu makam başkanımızın emaneti

Seyhan Belediye Başkan Vekili Hasibe Akkan, belediye personeliyle bir araya gelerek çalışma ortamlarını yerinde incelemeye ve çalışanların taleplerini dinlemeye başladı.

Erdoğan ve Trump NATO aile fotoğrafında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne iştirak etmek ve zirve kapsamında ikili temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya gitti. Erdoğan NATO zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile de bir araya gelecek.

AKP’den Elazığ’a yatırım vizesi yok! Projede rekor, yatırımda veto

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın ekonomik yatırım ve altyapı projelerinde Türkiye genelinde en çok başvuru yapan il olduğunu belirterek, 133 proje başvurusundan sadece 19’unun onaylanmasının büyük bir adaletsizlik olduğunu söyledi. Erol, “Bu tablo Elazığ’a yapılan açık bir haksızlık. Elazığ proje üretmekte öncü ama destek alamıyor” dedi.