Dolar tam yol ileri: Euro ve sterlin karşısında 2 yılın zirvesinde

ABD Doları, Euro ve Sterlin Karşısında İki Yılın En Yüksek Seviyesinde

Avrupa’da ABD Doları, Euro karşısında 1,01776 dolar ve İngiliz Sterlini karşısında 1,2105 dolar ile zirvede bulunuyor. DXY dolar endeksi de 109,977 seviyesiyle iki yılın en yükseğinde.

Bölgesel Asya para birimleri de olumsuz etkileniyor. Hindistan rupisi rekor düşük seviyelerde seyrederken, Yuan’daki zayıflık Çin yetkililerinin para birimini savunma sözü vermesine neden oluyor.

ABD para piyasaları ise şu anda 2025 yılında sadece bir faiz indirimini fiyatlıyor. ING’nin küresel piyasalar başkanı Chris Turner, Fed’in faiz indirimi konusundaki ihtiyaç durumunu sorguluyor.

ABD’de faiz indirimi beklentilerinin azalması, Euro Bölgesi ve İngiltere gibi diğer ekonomilerin duraksamasıyla çelişki yaratıyor ve dolara ivme kazandırıyor.

Donald Trump’ın gümrük tarifeleri ve vergi indirimleri gibi politikalarının enflasyonu artırması ve faiz indirimi beklentilerini sınırlaması bekleniyor. Turner, doların gücü ve yükselen ABD tahvil getirilerinin finansal sistem üzerinde baskı oluşturduğunu belirtiyor.

Bütün bu gelişmelerin ışığında, doların geleceği belirsizliğini korurken, küresel piyasalar belirsizlikle başa çıkmaya çalışıyor.

(ALINTI)

Related Posts

Mersin’de ‘Kıyafet Evi’ Projesi ile 22 Bin Çocuğa Ücretsiz Kıyafet

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kıyafet Evi’ projesi, dar gelirli ailelerin 0-12 yaş arası çocuklarına ücretsiz kıyafet imkanı sunarak bugüne kadar 22 bin çocuğun ihtiyacını karşıladı. Aileler, yeni kıyafetler arasından seçim yaparak yılda üç kez faydalanabiliyor.

Bakan Mehmet Şimşek’ten ‘kredi notu’ mesajı: ‘Ekonomimizin dayanıklılığını…’

Son dakika haberi… Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ülke kredi notumuz yükseldi. Ekonomimiz yurt içi ve yurt dışı belirsizliklerin ve zorlukların yaşandığı dönemi aşarak tekrar olumlu bir döngüye girdi. Bu not artışı, süreci başarıyla yönettiğimizi ve ekonomimizin dayanıklılığını teyit ediyor” açıklamasını yaptı.

Manisa’da sabırsızlıkla bekleniyordu! ’Çilek üzümü’ hasadı başladı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Yetiştirme Tekniği Bölümü Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Sacit İnan, özellikle Manisa halkının ve üreticilerin “çilek üzümü” olarak bildiği Bronx Seedless üzüm çeşidinin enstitü arazilerinde bulunan koleksiyon …

Goldman Sachs’ten kritik Trump açıklaması: Türkiye de etkilenecek

Goldman Sachs, ABD’nin yeni gümrük vergileriyle birlikte enflasyonun kontrol dışına çıkabileceği ve büyümenin ciddi şekilde yavaşlayabileceği uyarısında bulundu. Ekonomistler, Trump’ın temel “karşılıklı” gümrük vergisi oranının yüzde 10’dan yüzde 15’e yükselteceğini ve bunun ekonomiyi kötü etkileyeceğini öngörüyor. Türkiye, yüzde 10 oranında asgari gümrük vergisi uygulanan ülkeler grubunda bulunuyor.

“Meslek liseleri: gençler ve veliler için stratejik bir seçim”

Yalova OSB’den yapılan açıklamada, lise tercih dönemindeki gençler ve aileleri için garanti meslek sahibi olmak, mesleğe erken başlayarak ustalaşmak ve sanayinin beklentileriyle uyumlu yetenek geliştirerek yüksek kazanç sağlaması açısından oldukça kritik bir dönem yaşandığına dikkat çekildi.

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger ile Dijitalleşiyor

Vodafone Business, iki markanın operasyonel maliyetlerini %15 düşürüp sipariş sürelerini %25 hızlandırdı.