Che Teyze haykırdı: Artık sandığı getirin

Ankaralı Muhalif Teyze Zehra Canan: “Ekonomideki Kötü Gidişata Dikkat Çekiyorum”

Ankara’da sokakta lif, eldiven ve çorap satan 73 yaşındaki Zehra Canan, yaptığı bir sokak röportajı ile gündeme geldi. Canan, yaşanan kötü ekonomik döneme dikkat çekerek, “73 yaşındayım böyle kötü bir dönem görmedim. Düzelmiyor, daha da kötüye gidiyor” dedi.

YAVAŞ DESTEK VERDİ

Buzdolabının boş olduğunu belirten Canan, insanların manav, pazar tezgahları ve market raflarına sadece bakıp alamadığını dile getirdi. Kendisine “Profesör” unvanı takılan ekonomistlere taş çıkaran Canan, soğuk kış aylarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın destek verdiği, yaz aylarında ise caddeye çıkan bir satıcı olarak hayatını sürdürdüğünü belirtti.

Canan, yaptığı açıklamada, “Buzdolabım 3 sene önce boştu, bugün yine boş. Yaz meyveleri çıktı ama çilek ya da kayısı yiyemedik, çok pahalı” ifadelerini kullandı. Soğanın, patatesin 30 lira olduğunu ve etin yanına yanaşılamadığını belirten Canan, ekonomik olarak zor günler geçirdiğini vurguladı. Kendisinin ve eşinin emekli maaşıyla geçinemeyen Canan, “Bu yaşta çalışıyorum, ayakta kalmaya çalışıyoruz” dedi.

LAKABI CHE TEYZE

Sivas Kangal doğumlu olan ve “Che Teyze” lakabıyla tanınan Zehra Canan, ilkokul mezunu ve kitap okumaya meraklı birisi olarak biliniyor. Ülke sorunlarını takip eden Canan, Aristotales’in “Atinalıların Devleti” kitabını da okumuş durumda.

Kasaba sokaklarında satış yapan Zehra Canan, 28 Aralık 2021’de gündeme oturmuş ve bir gün sonra evini açarak yaşadığı zorlukları anlatmıştı.

“Ekonomik Krizin Yanığı Benim” Diyor

Zehra Canan, geçmişte Türkiye Komünist Partisi’nden Ankara milletvekili adayı da olmuştu. Erken seçim talebinde bulunan Canan, “Emeklilerin ve dar gelirlilerin yaşadığı ekonomik çöküşün yanığı benim. Artan gıda fiyatları, işsizlik, sağlık sistemindeki aksaklıklar devam ediyor. Erken seçim istiyorum, artık yeter” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na Destek

Ekonomik zorluklarla mücadele eden Zehra Teyze, sağlık sorunlarıyla da karşı karşıya kaldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek veren Canan, CHP’nin daha aktif mücadele etmesi gerektiğini savundu. “Ecevit’e kumpas yapıldı, şimdi de kumpaslar var” diyen Canan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu İmamoğlu’na vereceğini belirtti.

Related Posts

Çeşme’den sonra İzmir’de de su kesintisi: Saatler belli oldu

İzmir’in Çeşme ilçesinde uygulanan su kesintisinin ardından İzmir’de de kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında kent genelinde de 6 Ağustos’tan itibaren saat 23.00 ile saat 05.00 arasında kısmi su kesintileri uygulanacağı belirtildi.

Bursa’da kamyonet ile ambulansın çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Yatalak bir hastayı Orhangazi Devlet Hastanesi’ne götüren Abdullah P. (60) idaresindeki 16 BV 121 plakalı hasta nakil ambulansı, Yalova-Bursa karayolu Göl Yolu Kavşağı’nda Sefa Ö. (27) idaresindeki 16 BEY 16 plakalı kamyonetle çarpıştı. Ambulans …

Trump başımıza iş açtı: Türkiye’den izin alması gerekiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev’in açıklamalarına yanıt olarak iki nükleer denizaltının stratejik bölgelere konuşlandırılması emrini verdiğini duyurdu.

ABD tarifeyle vurdu: Çin’den İsviçre’ye iş birliği çağrısı

ABD, millî bayramında İsviçre’yi yüzde 39’luk gümrük vergisiyle vururken Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, İsviçre ile Çin arasında iş birliğinin artırılması yönünde çağrıda bulundu.

Saadet Partili Kaya’dan işçi grevinin ertelenmesine tepki: İnsanların açlık sınırının altında çalışmasını neden milli güvenlik meselesi olarak görmüyorsunuz?

Saadet Partili Kaya’dan işçi grevinin ertelenmesine tepki: İnsanların açlık sınırının altında çalışmasını neden milli güvenlik meselesi olarak görmüyorsunuz?

Özlem Becerek Tarihe Geçti

Aydınlı sporcu Özlem Becerek, FISU 2025’te Türkiye’nin ilk disk atma altın madalyasını kazandı.