Bursalılar yangın nöbetine başladı

Mudanya Belediyesi’nden “Yangın Nöbeti” İnisiyatifi

Mudanya Belediyesi önderliğinde kırsal mahallelerde “Yangın Nöbeti” uygulaması başlatıldı. Muhtarların iş birliğiyle oluşturulan gönüllü ekipler, orman yollarında devriyeye çıkıyor; traktörler ve su tankerleri ise hazır bekliyor.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, yangın riskinin oluşmasını beklemeden alınan tedbirlerin önemine vurgu yaparak, “Bu sadece bir nöbet değil, doğamıza, yaşam alanlarımıza, geleceğimize sahip çıkma kararlılığıdır” şeklinde konuştu.

“Cam Şişe ve Yanıcı Atıklar Toplanıyor”

Sahadaki dayanışmaya dikkat çeken Dalgıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Kısa sürede organize olduk. Herkes alarm durumunda. Mahalle muhtarlarının liderliğinde, gönüllü ekipler oluşturuldu. Çiftçilerimiz traktörleri ve dolu tankerleriyle hazır bekliyor. Gezici ekipler, orman yollarında devriye gezip olası yangın belirtilerini gözlemliyor. Aynı zamanda yangın riski taşıyan cam şişe ve yanıcı atıklar da gönüllüler tarafından toplanıyor.”

Yaz Boyunca Sürecek

Mudanya’daki yangın nöbetinin sadece bir tedbir olmadığını, aynı zamanda toprağa, emeğe ve doğaya sahip çıkma kararlılığı olduğunu belirten Dalgıç, “Yangın çıktıktan sonra yapacak fazla bir şey yok. Ancak biz, yangının hiç çıkmadan önlemini almaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Dalgıç, tüm Mudanyalılara şu çağrıda bulundu:

“Yangın nöbetini kırsal mahallelerde sürdürülebilir bir şekilde yürütmeyi ve yaz boyunca riskleri en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bu nöbete katılmak isteyen vatandaşlarımız, mahalle muhtarlarıyla iletişime geçebilir ya da 444 8 922 numaralı çağrı hattımızı arayabilirler.

Related Posts

Kahramanmaraş’ta Yangın: Kıvılcım Neden Oldu

Kahramanmaraş’taki inşaat halindeki ahşap lojmanda yangın, yalıtım sırasında sıçrayan kıvılcım nedeniyle çıktı.

Damadı vinçle kaldırıp çiftetelli oynattılar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde dünya evine giren Berhan Uysal, düğün öncesinde arkadaşlarının sıra dışı eğlencesine maruz kaldı. Uysal, metrelerce yükseğe kaldırıldığı vincin ucunda asılı haldeyken arkadaşları aşağıda müzik eşliğinde çiftetelli oynadı. O anlar cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Taksi durağında kılıçlı dehşet!

Ankara Mamak’ta taksi durağındaki görevli C.Ö., kılıçla saldırıya uğrayarak yaralandı. Saldırgan G.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Yeniden Refah Sözcüsü Kılıç: Belediye başkanlarının dönem sona erinceye kadar seçildikleri partiden ayrılmaları yasaklanmalı!

Yeniden Refah Sözcüsü Kılıç: Belediye başkanlarının dönem sona erinceye kadar seçildikleri partiden ayrılmaları yasaklanmalı!

Filistin Başbakanı Mustafa: Gazze Şeridi’ni yönetmek üzere yakında geçici bir komite ilan edeceğiz

Filistin Başbakanı Mustafa: Gazze Şeridi’ni yönetmek üzere yakında geçici bir komite ilan edeceğiz

Rusya ile Ürdün arasında vizesiz köprü: Çift taraflı muafiyet resmileşti

Ürdün ve Rusya Federasyonu arasında vatandaşlara yönelik uygulanan vize muafiyeti kararı, iki ülke ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu diplomatik ve ekonomik hamle, özellikle turizm hareketliliğini artırmayı, ticari …