Bakan Yusuf Tekin, öğretmen atama tartışmalarına cevap verdi

Güncel Eğitim Haberleri

İstanbul’daki bazı okullarda öğretmenlerin açığa alındığı iddiaları sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

Sabah saatlerinde ortaya atılan bu iddialara İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi.

İstanbul Valiliği, kentteki bazı okullarda “öğretmenlerin açığa alındığı, kadrolu öğretmenlerin okullarından kovulduğu ve mağdur edildiği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bu açıklamanın ardından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de Ankara’da konuştu.

“Sürgüne gönderildi ne demek” diyen Tekin, “38 bin arkadaşımızın görev süresi doldu” ifadelerini kullandı.

“Eğitim Kurumları Siyaset Malzemesi Olmasın”

Bakan Tekin, “Okullarımız üzerinden, öğretmenlerimiz üzerinden kendi siyasi çıkarlarını manipüle edecek eylemlere girmesinler rica ediyorum” diye ekledi.

Tekin ayrıca, “Türkiye genelinde 20 civarında bazı eylemler oldu ancak bunun da mezunlar derneği tarzında sivil toplum kuruluşu olduklarını söyleyen yapılar tarafından oldu” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, eylemlere katılmayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Performans Değerlendirmesi Erteledik”

Geçen yıl proje okullarla ilgili performans değerlendirmesini yapamadığımız için yönetmeliğin uygulanmasını bir yıl erteleme kararı aldık.

“Listede 38 Bin Kişi Var”

Görev süresi uzatılmayacak arkadaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için süreci erken başlattık. Yer değişikliği talebinde bulunanlar için pozitif ayrımcılık yaptık.

“Yüzde 80’i Görev Süresi Uzatıldı”

38 bin arkadaşımızın görev süresi doldu. Yüzde 80’inin görev süresi uzatıldı. 6 bine yakın arkadaşımızın görev süreleri uzatılmadı.

“Siyasetçilere Duyarlı Olun”

Siyasetçilere duyarlı davranmaları çağrısında bulunan Tekin, manipüle edecek eylemlere girilmemesi gerektiğini vurguladı.

“Diğer Öğretmenlerin de Hakkı Var”

40 yıldır aynı okulda çalışan öğretmenler olduğunu belirten Tekin, her öğretmenin bu okulda çalışmaya hakkı olduğunu ifade etti.

Related Posts

Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ olarak işlenmesine karar verdi.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği değişti… Şubeler yeniden yapılandırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası; ‘Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri’ birimi ‘Yenilik ve eğitim teknolojileri’, ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’ birimi ‘Mesleki Gelişim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’ birimi ‘Personel şubesi’ olarak değiştirildi. Denklik ve belge doğrulama ile Bütçe ve tahakkuk olmak üzere yeni şubeler oluşturuldu.

Kütahya’da deprem, öğrenciler eve gönderildi

4.6 büyüklüğündeki depremle sallanan Kütahya’da, Simav ve çevresindeki köylerde bulunan okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

TBMM Genel Kurulu Toplantı Yeter Sayısı Bulamadığı İçin Kapandı

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, toplantı yeter sayısı bulunamadığı için kapandı. TBMM Genel Kurulu, ‘Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere Meclis …

Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve kadın çiftçilerin bu süreçteki rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi. Mühendislik Fakültesi …

Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Törende konuşan Göktaş, “Bakanlık olarak, çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir