Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

İlkokul bahçesinde çocuğa şiddet: müdür yardımcı öğrenciyi tokatladı

Afyonkarahisar’daki bir ilkokulda müdür yardımcısı T.H.’nin izin almadan okuldan çıkmaya çalışan öğrenciye bağırıp, tokat atması cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Trump, Macron’un açıklamalarını yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kendisinin Kanada’daki zirveden “İsrail ile İran arasında bir ateşkes üzerinde çalışmak için erkenden ayrıldığı” yönündeki ifadelerine tepki gösterdi.

İsrail ordusu İran’dan atılan füzeleri engellediğini ileri sürdü

İsrail ordusu, saldırılara misilleme olarak İran’dan ateşlenen balistik füzeleri engellediğini ileri sürdü.

Britanya, Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Konsolosluğundaki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Britanya, Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Konsolosluğundaki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Haftaya bakış: Apple’ın WWDC 2025 tanıtımında hangi gelişmeler yaşandı?

Haftaya bakış: Apple’ın WWDC 2025 tanıtımında hangi gelişmeler yaşandı?

Hakan Fidan’dan Birleşik Krallık’taki mevkidaşı ile İran-İsrail arasındaki çatışmayı teması

Hakan Fidan’dan Birleşik Krallık’taki mevkidaşı ile İran-İsrail arasındaki çatışmayı teması