Ben Gurion’a balistik füze düştü

İran Destekli Husiler Tel Aviv’deki Havalimanını Hedef Aldı

Yemen’de başkent Sana dahil ülkenin büyük kısmını elinde tutan İran destekli Husiler, dün sabah saatlerinde İsrail’in kalbi olarak bilinen Tel Aviv’deki David Ben Gurion Havalimanı’nı füzelerle hedef aldı. Saldırı sonucunda havalimanı uzun süre hizmet veremez hale geldi. İsrail ordusunun yaptığı açıklamada, Yemen’den fırlatılan füzenin İsrail’in çeşitli bölgelerinde çalan sirenlerin ardından yapılan engelleme girişimlerine rağmen havalimanı bölgesinde isabet kaydedildiği belirtildi. Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nın saldırı nedeniyle iniş ve kalkışlara kapatıldığı bildirildi. Saldırıda 4 kişi yaralanırken, füze saldırısının ardından Husilere bağlı Ensarullah Hareketi’nin Sözcüsü Yahya Seri, saldırının İsrail tarafından Gazze’de işlenen katliamlara bir yanıt olduğunu belirtti.

İsrail’den Yeni Operasyon Sinyali

İsrail ordusu, Ben Gurion Havalimanı’nı hedef alan füze saldırısının ardından Yemen’deki Husiler’e karşı yeni bir askeri operasyon başlatacağını duyurdu. İsrailli güvenlik kaynakları, İsrail’in şimdiye kadar Yemen’e saldırmaktan kaçındığını ancak bu son saldırı sonrasında politikasını değiştirmeyi düşündüğünü belirtti. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz da Husilere karşı sert sözlerle tehditler savurdu.

Doğal Afetlerle Mücadele

Geçtiğimiz hafta Kudüs’ü çevreleyen geniş kapsamlı yangınları söndürmeye çalışan İsrail, şimdi de sel felaketi ile karşı karşıya. Ülkenin güney kesimlerinde etkili olan sel felaketi nedeniyle bazı kara yolları trafiğe kapatıldı. İsrail’e yapılan hava saldırısının ardından birçok hava yolu şirketi Tel Aviv’e yapacakları uçuşları iptal etti veya erteledi.

Related Posts

Konya’da TOKİ’de zam isyanı: Asgari ücretle çalışan bir adam ne yiyecek?

Konya’nın Selçuklu ilçesinde 2022 yılında tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen TOKİ konutları sakinleri aidat ücretlerine yapılan yüzde 50’lik zamma tepki gösterdi. TOKİ sakinleri ayrıca 3 yıldır inşaatı devam eden okulun tamamlanmamasından dolayı da büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Belediyelere terör davası: İlk duruşma tarihi açıklandı

Eski belediye başkanlarının 15 yıla kadar hapis istendiği 25 sanıklı davada ilk duruşma 23 Haziran’da görülecek.

İmamoğlu tüm sorulara tek yanıt verdi

CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te toplanan 38’inci Olağan Kurultayı’nda “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında 86 şüpheli arasında ismi geçen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına SEGBİS üzerinden ifade verdi.

Binlerce sözleşmeli öğretmen alınacak: Başvurular için bugün son gün

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular bugün saat 16.00’da sona erecek.

İBB İmar Daire Başkanı Ramazan Gülten’den mektup: ‘Aydınlık günlerde buluşalım’

İBB soruşturmalarının ikinci dalgasında tutuklanan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten Silivri Cezaevi’nden bir mektup kaleme aldı. Gülten, “Kentin kamusal alanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını, ormanlık alanlarını; ranta, talana, Kanal’a karşı savunan ‘İstanbul Muhafızları’, bu tür karşılıksız suçlamalarla, görevlerini hukukun gerekleri çerçevesinde yapmaktan alıkonuldular” dedi.

Sokakta karşıladığı husumetlileri sığındığı kafeyi kurşunladı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 17 yaşındaki Yiğit Serkan S., sığındığı kafede silahlı saldırıya uğradı. Elinden yaralanan genç, hastaneye kaldırıldı. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir