Konya’da Çöken Bina: Suriye Uyruklu Aileler Mağdur Durumda

KONYA’da Çöken Binada Yaşam Mücadelesi

KONYA’da yaşanan acı olayda, çöken 4 katlı binada oturan Suriye uyruklu 4 çocuk babası Cuma Kadir, ailesiyle birlikte yaşadığı travmayı anlattı. Cuma Kadir, “Herkes birkaç gün akrabaların yanında kalacak. Daha sonraki günlerde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yeni ev kiralayacağız ama nasıl yapacağız. Eşyalarımız, evimiz gitti. Çaresiz kaldık, şu anda mağduruz” diyerek yaşadıkları zorlu süreci dile getirdi.

24 Ocak tarihinde Selçuklu ilçesi Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi’nde bulunan 4 katlı Taşoluk Apartmanı alt katındaki balık restoranında yaşanan dolap seramiklerinin dökülmesiyle birlikte bina çökmeye başladı. Balıkçıda çalışan iki genç, evlerinde olanları uyarmak için hızla harekete geçti ve birçok kişinin hayatını kurtardı. Ancak maalesef bazı canlar enkaz altında kaldı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 şüpheli tutuklanırken, çöken binadan son anda çıkan apartman sakinleri akrabalarının yanına yerleşti. Cuma Kadir ve ailesi de ağabeylerinin evine sığındı. Olay anında işte olan Cuma Kadir, eşinin deprem olmadan bina yıkılacak dediğini ancak şaşırdığını belirtti. Kendisine ait evin enkaz altında kalmasıyla birlikte yeni bir ev kiralamak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Cuma Kadir’in yaşadığı dram, kurtuluşunun tesadüflere bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Balıkçıda çalışanların hızlı müdahalesi, büyük bir faciayı önledi. Yaşanan acı olay, müdahalede bulunanların kahramanlığını ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Related Posts

İntörn doktor kalp krizi geçirdi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde görevli intörn doktor Cem Tadal (24), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Konteyner kentte çıkan yangın panik yarattı

Adıyaman’da konteyner kentte çıktı. Yangın korku ve paniğe neden oldu.

Alman Vatandaşı İslam’a Geçti

Mudanya’da yaşayan İna Dorrothee, Müslüman olmak için Müftülüğe başvurarak ihtida töreni düzenledi.

Bursalılar yangın nöbetine başladı

Bursa’nın 3 ilçesinde çıkan orman yangınlarının ardından Mudanya’da önleyici tedbirleri artırmak amacıyla kırsal mahallelerde “Yangın Nöbeti” uygulaması başlatıldı.

Fenerbahçe’den bomba kaleci hamlesi

Fenerbahçe’nin Manchester City’den kaleci Stefan Ortega’yı transfer etmek için görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Manchester City’nin yeni sezon için Ederson’u takımda tutmayı planladığı ve kaleyi James Trafford transferi ile güçlendirmeye hazırlandığı, bu nedenle Stefan Ortega’nın, bu yaz Manchester City’den ayrılması bekleniyor. Ortega’nın güncel piyasa değeri 8 milyon euro olarak gösteriliyor.

Çanakkale’de yangın: Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, tarım arazisinde yangın çıktı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.