14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

2025 yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Salı gününe denk geldiğinde, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. 15 Temmuz, darbe girişiminin ardından resmi tatil ilan edilmiş olup kamu kurumları, okullar ve birçok özel sektör işletmesinde tam gün tatil yapılmaktadır.

14 TEMMUZ 2025 PAZARTESİ GÜNÜ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ, MESAİ Mİ?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, her yıl resmi tatil olarak kutlanmaktadır. 2025 yılında bu tarih Salı gününe denk geldiği için 15 Temmuz tam gün resmi tatil olacak. Ancak, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü için resmi tatil takviminde herhangi bir tatil veya yarım gün uygulaması bulunmamaktadır. Resmi kurumlara göre, 14 Temmuz Pazartesi günü kamu kurumları, bankalar, okullar ve özel sektör işletmeleri normal mesai düzenine devam edecek.

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’a göre, resmi tatiller arasında 14 Temmuz yer almamaktadır ve yarım gün tatil uygulaması da bulunmamaktadır. Ancak, bazı çalışanlar 14 Temmuz’u yıllık izin kullanarak 15 Temmuz tatiliyle birleştirerek 4 günlük bir tatil fırsatı yaratabilirler. Örneğin, 14 Temmuz Pazartesi günü izin alanlar, 12-13 Temmuz hafta sonu tatiliyle birleştirerek 4 günlük bir tatil planlayabilirler.

Related Posts

Burhan Öçal ve Jamaaladeen Tacuma’dan albüm öncesi ilk single

Burhan Öçal ve Jamaaladeen Tacuma, yeni albümleri Trakya Funk öncesinde ilk parça “Kısmet”i yayımladı.

Casusluk, kavga, cinsellik… Almanların gözde kalesi

Daha önce Almanya’da rağbet görmüş Görünmez Vizör dizisine de ev sahipliği yapan Burgk Kalesi, bugün müzeye dönüştürülmüş durumda. Türkiye’de bazı yalılar ve kaleler de sinema ve televizyon seyircisinin aşina olduğu yerler hâline geldi.

2025 AGS sınav sonuçları açıklandı mı? Akademi Giriş Sınavı sonuçları nasıl sorgulanır?

ÖSYM sınav takvimi ile AGS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, 2025 AGS sınav sonuçları açıklandı mı? Akademi Giriş Sınavı sonuçları nasıl sorgulanır?

Bolşoy Tiyatrosu dünyaca ünlü iki bale ile ilk kez İstanbul’da

Bolşoy Tiyatrosu dünyaca ünlü iki bale ile ilk kez İstanbul’da

Bakan Tekin LGS’de şaibe iddialarını değerlendirdi: Olağanüstü bir tedbir süreci yaşadık

29 kişi hakkında soruşturma açıldığını bildiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, soruşturma sürecinin devam ettiğini belirterek “Olağanüstü bir tedbir süreci yaşadık. O arkadaşlarımızın hepsi soruşturmanın selameti açısından valilik tarafından görevden uzaklaştırılmış durumda” dedi. Tekin kendisini en çok rahatsız eden iddiayı da açıkladı.

YKS sonuçları açıklandı: Sayısal birincisi Gaziantep, sözel ve eşit ağırlık birincisi ise Bursa’dan

21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) Birincisi Gaziantep Nizip Fen Lisesi’nden Ahmet Eren Özyurtseven olurken, Alan Yeterlilik Testleri’nde ise sayısal alanında yine Gaziantep Nizip Fen Lisesi’nden Ahmet Eren Özyurtseven, sözel ve eşit ağırlık alanında ise Bursa Özel Tan Fen Lisesi’nden Muhammed İsmail Kuşat birinci oldu.